Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Onze dienstverlening gaat door in aangepaste vorm.

Conceptaanvraag indienen

Als u wilt bouwen, hebt u meestal een omgevingsvergunning nodig. Of dit nodig is, achterhaalt u met een vergunningcheck. Weet u na deze check nog niet zeker of u deze vergunning nodig hebt? Dan kunt u een conceptaanvraag indienen. De gemeente geeft dan een schriftelijk antwoord op uw plannen. Bijvoorbeeld of uw plannen haalbaar zijn en of u de omgevingsvergunning moet aanvragen. De conceptaanvraag is geen officiĆ«le aanvraag. U krijgt in een bevestigingsbrief alleen uitslag over de haalbaarheid van uw plannen. In deze brief leest u de vervolgstappen die voor u gelden.

Hoe werkt het

In het Omgevingsloket Online klikt u op Een vergunning aanvragen. U doorloopt alle stappen en klikt aan het eind van uw aanvraag op Vooroverleg aanvragen.

Meesturen

Bij uw conceptaanvraag hebt u een duidelijke beschrijving van uw plannen en duidelijke tekeningen nodig. Wij adviseren u om hiervoor een adviseur (architect of bouwkundig tekenbureau) in te schakelen.

Contact met de gemeente

U bent op afspraak welkom in het gemeentehuis in De Wolden.

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 16:00 uur Morgenavond van 18:00 tot 20:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl