Welstandsvrij bouwen

Home > Bouwkavels > Welstandsvrij bouwen

Welstandsvrij bouwen

In grote delen van De Wolden heeft u geen welstandsvergunning meer nodig wanneer u gaat bouwen of verbouwen. Dat is uniek in Drenthe. U mag zelf bepalen wat u mooi vindt. Natuurlijk hoopt de gemeente dat u rekening houdt met het bijzondere landschap van De Wolden. De insteek is dat wie hier woont het beste weet wat past in het unieke landschap en dat u met uw plannen inspeelt op de kwaliteiten van de directe omgeving.

Gaat u bouwen op een van de kavels? Speel dan in op de kwaliteiten van de directe omgeving. Dat kan een mooi ingepaste woning zijn in het landelijk gebied waarbij de tuin overgaat in het landschap. Leidraad is de vraag of de woning bij het straatbeeld en de omgeving past. Kijk daarvoor goed rond en laat u inspireren door voorbeelden uit de omgeving. Gebruik die bij het maken van uw plannen. Vindt u dat zelf lastig? Laat een architect of bouwkundige vanaf het begin meedenken.

Regelloos is bouwen overigens niet. Zo moeten uw plannen onder meer passen binnen de bestemmingsplannen, beheersverordeningen en het wettelijk bouwbesluit.

Meer weten over welstandsvrij bouwen? Kijk voor de voorwaarden op de pagina bouw en verbouw, welstand.