Laatste nieuws

gemeente De Wolden
Zoeken
U bent hier: Home / Nieuws / Laatste nieuws

Laatste nieuws

 • Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen De Wolden 2018

  (21-03-2018)

  De definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen De Wolden 2018 is vrijdagochtend vastgesteld. De definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen De Wolden 2018 vindt u op dewolden.nl.

  In De Wolden is het opkomstpercentage 64% en dat is het hoogste opkomstpercentage van Drenthe!

  Lees verder
 • Heeft u al gestemd? Het kan nog tot 21.00 uur!

  (21-03-2018)

  Vandaag is het zover: de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Heeft u uw stem al uitgebracht? U heeft nog tot vanavond 21.00 uur de tijd!

  Lees verder
 • Laat op 21 maart uw stem horen!

  (19-03-2018)

  De gemeente neemt steeds meer taken van het rijk over. Weet u dat bijvoorbeeld jeugdzorg, de lichtere langdurige zorg en de begeleiding van mensen met een handicap richting arbeidsmarkt door de gemeente wordt geregeld?

  Lees verder
 • Terugblik verkiezingsdebat #dewoldenstemt

  (17-03-2018)

  Het verkiezingsdebat met Roderik van Grieken als debatleider is achter de rug. We kijken er met een goed gevoel op terug. De afgelopen dagen heeft u al kunnen lezen hoe de avond verliep. En terugkijken kan ook via ons videoverslag.

  Vandaag daarom een impressie in beeld, met foto's van alle lijsttrekkers tijdens hun pitches of interviews.

  Lees verder
 • Pittige stellingen tijdens verkiezingsdebat #dewoldenstemt (deel 1)

  (15-03-2018)

  In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 zijn er al een aantal debatten geweest tussen de deelnemende partijen. Vanavond kwamen de lijsttrekkers van Gemeentebelangen, VVD, CDA, PvdA, D66, ChristenUnie en GroenLinks nogmaals aan het woord. Het grote #dewoldenstemt verkiezingsdebat met kraampjesmarkt vond namelijk plaats in het gemeentehuis. Hoewel het debat vrij rustig verliep, werden de zo'n 100 bezoekers af en toe toch getrakteerd op flink vuurwerk tussen de verschillende partijen. Het videoverslag van het verkiezingsdebat kunt u terugkijken via dewolden.nl/gemeenteraad.

  Lees verder
 • Pittige stellingen tijdens verkiezingsdebat #dewoldenstemt (deel 2)

  (15-03-2018)

  De verkiezingsavond voor #dewoldenstemt bracht vandaag heel wat mensen op de been. De avond startte om 19.00 uur met een kraampjesmarkt. Op deze markt konden bezoekers op een laagdrempelige manier met kandidaat raadsleden in gesprek. Om 19.30 startte het debat, onder de bezielende leiding van Roderik van Grieken van het Nederlands Debat Instituut.  

  Lees verder
 • De Wolden gaat voor 66 procent opkomst

  (14-03-2018)
  verkiezingsdebat de wolden

  Gemeente De Wolden heeft de afgelopen weken vol ingezet op de opkomst bevorderende campagne ‘1 Stem van jou stuurt De Wolden aan’. Burgemeester Roger de Groot: “We vinden het enorm belangrijk om onze inwoners te informeren over de invloed die zij hebben op het beleid van gemeente De Wolden. En daarmee dus direct op hun eigen dorp, hun eigen leefomgeving.”

  Lees verder
 • Online campagne week 6: sport en de gemeente

  (13-03-2018)
  1 stem van jou stuurt de wolden aan

  Sport is belangrijk voor jong en oud. Veel mensen zijn lid van een sportclub en sporten in hun vrije tijd. Wat niet bij iedereen bekend is, is dat ook bij sport de gemeente en de gemeenteraad een belangrijke rol spelen. Daarom staat sport deze week centraal in onze online campagne.

  Lees verder
 • Komt u ook naar kraampjesmarkt en debat op 15 maart?

  (12-03-2018)

  Op 15 maart vindt de grote verkiezingsavond #dewoldenstemt plaats in het in gemeentehuis in Zuidwolde. U bent van harte welkom om deze avond bij te wonen!

  Lees verder
 • Wat doet De Wolden om de opkomst te verhogen?

  (10-03-2018)

  Wat doet De Wolden om de opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen te verhogen? We vinden het belangrijk om samen met inwoners onze lokale democratie levendig te houden. Dit is ook belangrijk omdat de gemeente steeds meer taken krijgt toegewezen die eerder door het rijk werden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan de Wmo, maar ook aan jeugdzorg, huisvesting van statushouders en de begeleiding van mensen met een handicap richting arbeidsmarkt.

  Lees verder
 • Speerpunten Gb, VVD, CDA, PvdA, D66, CU en GL De Wolden

  (09-03-2018)

  In De Wolden doen zeven partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Het rijk draagt steeds meer overheidstaken over aan de gemeente. Daarom worden de gemeenteraadsverkiezingen steeds belangrijker. Met uw stem kunt u dus echt De Wolden aansturen!

  Lees verder
 • Dialoogbijeenkomsten: raad en inwoners in gesprek

  (08-03-2018)

  De gemeenteraad heeft onder meer een volksvertegenwoordigende rol. Dit betekent dat raadsleden moeten weten wat er speelt onder de inwoners. Gemeente De Wolden zet hiervoor dialoogbijeenkomsten in als extra instrument.

  Lees verder
 • Verslag verkiezingsdebat RTV Drenthe

  (07-03-2018)

  Op 6 maart gingen alle zeven partijen die in De Wolden meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen 2018 onder leiding van Margriet Benak en Wolter Klok met elkaar in debat op RTV Drenthe.

  Lees verder
 • Week 5 online campagne: de gemeenteraad

  (06-03-2018)

  Deze week staat de gemeenteraad centraal in onze online campagne. De getallen die daar bij horen zijn 19, 3 en 1. Waar deze getallen voor staan?

  Lees verder
 • Nationale cijfers gemeenteraadsverkiezingen

  (05-03-2018)

  Onze online campagne draait om cijfers die in de gemeente De Wolden een belangrijke rol spelen. In het verlengde daarvan is het leuk om ook een paar interessante cijfers van buiten De Wolden te vermelden. Weet u bijvoorbeeld in hoeveel gemeenten er op 21 maart verkiezingen worden gehouden?

  Lees verder
 • De verkiezingsstrijd is losgebarsten!

  (03-03-2018)

  21 Maart nadert razendsnel en dat is te merken! De verkiezingsborden met posters zijn geplaatst en de deelnemende politieke partijen organiseren volop verkiezingsactiviteiten.

  Lees verder
 • Ook speeddaten met (kandidaat) raadsleden?

  (02-03-2018)

  Op 13 maart organiseert de Jongerenraad van De Wolden een verkiezingsactiviteit. Bij deze activiteit kunnen jongeren op een laagdrempelige manier kennis maken met kandidaat raadsleden van alle partijen die in De Wolden meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

  Lees verder
 • Groet & Ontmoet in Drentse bibliotheken

  (01-03-2018)
  groet en ontmoet drentse bibliotheken

  Een van de kernfuncties van bibliotheek is  ‘ontmoeting en debat’. Daarom organiseren de Drentse bibliotheken in de periode voor de gemeenteraadsverkiezingen zogenaamde ‘Groet & Ontmoet’-bijeenkomsten.

  Lees verder
 • 15 maart verkiezingsavond #dewoldenstemt

  (01-03-2018)

  Donderdagavond 15 maart gaan de lijsttrekkers van Gemeentebelangen, VVD, CDA, PvdA, D66, ChristenUnie en GroenLinks met elkaar in debat. Het slotdebat wordt live uitgezonden door StreekTV en via live stream. Onder leiding van Roderik van Grieken van het Nederlands Debat Instituut komen in vier debatrondes de volgende thema’s aan de orde: Rust of reuring, Armoedebeleid, Duurzaamheid en Woningbouw. Als kiezer in de zaal kunt u ook uw stem laten horen via uw mobiele telefoon!

  Lees verder
 • Week 4 online campagne: jongeren in De Wolden

  (28-02-2018)

  Deze week staan jongeren centraal in de online campagne waarmee we oproepen om te gaan stemmen.  Ook op dewoldenstemt.nl besteden we aandacht aan jongeren en politiek.

  Lees verder
 • Jongeren en politiek - deel 2

  (27-02-2018)

  Deze week staan de jongeren centraal in onze online campagne. Een mooi moment om ook de partijen aan het woord te laten over hun plannen voor jongeren voor de komende jaren. Vandaag in deel twee aan het woord: PvdA, Gemeentebelangen De Wolden, GroenLinks en D66.

  Lees verder
 • Jongeren en politiek

  (26-02-2018)

  Doen jongeren niet aan politiek? Niets is minder waar! Kijk maar naar de jongerenactiviteit die op 13 maart wordt georganiseerd door de Jongerenraad. Sommige jongeren denken dat de politiek toch niets voor hen kan betekenen, maar ook dit vooroordeel klopt niet. De komende week staan de jongeren centraal in onze online campagne. Een mooi moment om ook de partijen aan het woord te laten over hun plannen voor jongeren voor de komende jaren. Vandaag aan het woord: VVD, ChristenUnie en CDA.

  Lees verder
 • Bent u er al klaar voor?

  (24-02-2018)

  Binnenkort ontvangt u uw stempas. Als u stemgerechtigd bent krijgt u deze automatisch thuisgestuurd. U hoeft hier dus verder niets voor te doen. Het enige dat van belang is, is om in de gaten te houden of u de pas wel ontvangt. Heeft u na 7 maart nog niets ontvangen? Dan is het aan te raden om even contact op te nemen met de gemeente.

  Lees verder
 • De raad en economische activiteiten in De Wolden

  (23-02-2018)

  Op 30 november 2017 werd in de raad het Economisch Actieplan besproken. Dit actieplan is opgesteld in samenwerking met onder meer ondernemers, met als doel een zo gunstig mogelijk economisch klimaat te realiseren. Het plan geeft richting aan de manier waarop de gemeente zich inzet om de lokale economie en werkgelegenheid te stimuleren.

  Lees verder
 • Week 3 van de online campagne opkomstbevordering

  (22-02-2018)

  Onze online campagne gaat zijn derde week in. Voor deze campagne, met als doel opkomstbevordering, worden daarom weer nieuwe cijfers gelanceerd. Een van de getallen die deze week centraal staan is 2570. Enig idee waar dit getal voor staat?

  Lees verder
 • De Verkiezingskrant ligt vandaag in de bus!

  (21-02-2018)

  We hebben er de afgelopen weken al meerdere keren aandacht aan besteedt, maar vandaag is het eindelijk zover: de Verkiezingskrant komt uit!

  Lees verder
 • Verkiezingsdebatten

  (20-02-2018)

  In aanloop naar 21 maart worden er diverse verkiezingsdebatten georganiseerd. Deze staan op onze verkiezingssite dewoldenstemt.nl. Het slotdebat #dewoldenstemt wordt gehouden op donderdag 15 maart 19.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis. Tijdens dit laatste debat voor de verkiezingsdag, zullen de zeven lijsttrekkers onder leiding van Roderik van Grieken van het Nederlands Debat Instituut met elkaar in debat gaan.

  Lees verder
 • De campagne in beeld

  (19-02-2018)

  Een artikel met veel beeldmateriaal deze keer! Afgelopen week leverde leuke plaatjes op. Het was 17 februari Plakdag en de Verkiezingskrant van De Wolden werd verspreid.

  Lees verder
 • Online campagne: focus op maatschappelijke initiatieven

  (17-02-2018)

  De gemeente regelt veel zaken, maar biedt ook graag ruimte en ondersteuning aan initiatieven vanuit inwoners. Initiatiefrijk De Wolden is een project dat de afgelopen jaren zeer succesvol is gebleken.

  Lees verder
 • Wat doet de gemeente?

  (16-02-2018)

  Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Waarom is het zo belangrijk dat u gaat stemmen? De slogan van onze online campagne is ‘1 stem van jou stuurt De Wolden aan’, maar hoe werkt dat precies?

  Lees verder
 • Drents verkiezingsdebat over gezondheid en zorg

  (15-02-2018)

  Iedereen komt met zorg in aanraking, waardoor gezondheid en zorg belangrijke thema’s zijn. Steeds meer zorgzaken worden op gemeentelijk niveau geregeld, waardoor het ook een belangrijk onderwerp voor de gemeenteraadsverkiezingen is.

  Lees verder
 • Nog 1 week tot de Verkiezingskrant!

  (14-02-2018)

  Op 21 februari ligt de Verkiezingskrant bij u in de brievenbus. In deze krant, die wordt verspreid samen met de Wolder Courant, leest u meer over de partijen die deelnemen aan de verkiezingen.

  Lees verder
 • Volg de verkiezingen via de radio

  (13-02-2018)

  Ook op de radio wordt de komende weken afgeteld richting verkiezingen. Bent u benieuwd naar de standpunten van de partijen in gemeente De Wolden? Stem dan wekelijks af op DNO Streekradio, voor het programma Studio Politiek.

  Lees verder
 • Filmpje burgemeester Roger de Groot: 1 Stem van jou stuurt De Wolden aan!

  (12-02-2018)

  Zoals vorige week al was te lezen, is onze online verkiezingscampagne ‘1 stem van jou stuurt De Wolden aan’ gestart. In deze campagne worden feiten over de gemeente gekoppeld aan het belang van stemmen op 21 maart.

  Lees verder
 • Kandidatenlijsten De Wolden officieel vastgesteld

  (10-02-2018)

  Op 9 februari zijn op het centraal stembureau de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 officieel goedgekeurd. Deelnemende partijen en kandidaten zijn nu definitief vastgesteld.

  Lees verder
 • 9 februari – zitting centraal stembureau

  (09-02-2018)

  Vandaag (9 februari) is er om 16.00 uur een openbare zitting op het centraal stembureau in het gemeentehuis. Op 5 februari hebben alle partijen hun kandidatenlijsten ingeleverd en vandaag worden deze onder de loep genomen.

  Lees verder
 • Aftellen richting uitgave Verkiezingskrant

  (08-02-2018)

  Op de digitale versie van de raadspagina in De Wolder Courant van deze week kon u meer lezen over dewoldenstemt.nl. Raadspagina en website zijn echter niet de enige informatiebron die u kunt gebruiken te voorbereiding op de verkiezingen. Binnenkort verschijnt namelijk ook de Verkiezingskrant!

  Lees verder
 • Start online campagne opkomst gemeenteraadsverkiezingen

  (07-02-2018)

  Hebt u ze al gezien? Sinds gisteren loopt onze online campagne "1 Stem van jou stuurt De Wolden aan", gericht op de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Op social media kunt u onze banners en cijferberichten tegenkomen. Niet alleen op Facebook en Twitter, maar ook op Instagram.

  Lees verder
 • Keuzestress? Bezoek een debat!

  (06-02-2018)

  Op 21 maart mag u stemmen, maar weet u al op wíe? Het kan best lastig zijn om uit al die partijen en kandidaten de voor u juiste keuze te maken.

  Lees verder
 • 5 februari: een belangrijke dag!

  (05-02-2018)

  Voor de politieke partijen is 5 februari een belangrijke dag. Het is namelijk de dag van kandidaatstelling. Hier hangt veel van af. Als de kandidatenlijst te laat wordt ingeleverd, kan de partij niet meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

  Lees verder
 • Wie komen er op de kandidatenlijst?

  (03-02-2018)

  Er doen in de gemeente De Wolden 7 partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Al deze partijen moeten een kandidatenlijst opstellen. Op deze lijst staan de namen van de partijleden die zich beschikbaar stellen voor de gemeenteraad. Zij hebben echter uw stem nodig om daar daadwerkelijk in plaats te kunnen nemen.

  Lees verder
 • Waarom stemmen op 21 maart?

  (02-02-2018)

  Op 21 maart is het weer zover: u kiest dan de leden van de gemeenteraad! Waarom is het nu zo belangrijk dat u gaat stemmen?

  Lees verder
 • Plakdag De Wolden - 17 februari 2018

  (01-02-2018)

  U heeft het misschien al in de agenda op De Wolden Stemt zien staan: op 17 februari is het ‘plakdag’. Een intrigerend woord, maar wat gebeurt er dan eigenlijk?

  Lees verder
 • DeWoldenStemt ook beschikbaar via app

  (30-01-2018)

  Leuk om te weten: De Wolden Stemt is niet alleen bereikbaar via de browser op computer, tablet en telefoon, maar ook via de app van gemeente De Wolden. Zo kunt u nog makkelijker het laatste nieuws op het gebied van de gemeenteraadsverkiezingen volgen.

  Lees verder
 • Burgemeester De Groot lanceert verkiezingswebsite

  (26-01-2018)

  Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De gemeenteraad wil de inwoners van De Wolden graag informeren over de verkiezingen en de activiteiten die daar bij horen. Vanwege het succes in 2014 is daarom besloten hiervoor ook in 2018 gebruik te maken van de website www.dewoldenstemt.nl. Gisterenavond zorgde burgemeester Roger de Groot tijdens de raadsvergadering voor de lancering van de site.

  Lees verder
 • Verkiezingssite De WoldenStemt weer online!

  (22-01-2018)

  De gemeenteraad wil de inwoners van De Wolden graag informeren over de verkiezingen en de activiteiten die daar bij horen. Om dit doel te bereiken werd in 2014 de website dewoldenstemt.nl gelanceerd. Vanwege het succes van toen, is besloten om ook voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 deze website als informatiekanaal te gebruiken. De verkiezingssite is vernieuwd en is tijdens de raadsvergadering van 25 januari door burgemeester Roger de Groot online gezet!

  Alle informatie over de verkiezingen is vanaf nu weer terug te vinden op deze website en op Facebook en Twitter. Heeft u vragen of opmerkingen? Stuur ons een bericht via Facebook.

 • Lijsttrekkers politieke partijen De Wolden bekend

  (19-01-2018)

  Partijen die mee willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 konden zich hiervoor uiterlijk 27 december 2017 registreren bij het landelijk stembureau. Deze datum is verstreken en inmiddels is duidelijk dat inwoners in De Wolden tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen kunnen kiezen uit 7 partijen. Dat zijn Gemeentebelangen, VVD, CDA, PvdA, D66, ChristenUnie en GroenLinks.

  Lees verder
 • Voorbereidingen gemeenteraadsverkiezingen in volle gang!

  (19-01-2018)

  Voor u als inwoner lijken de gemeenteraadsverkiezingen misschien nog ver weg, maar achter de schermen zijn we al volop bezig met de voorbereidingen.

  Lees verder