De verkiezingsstrijd is losgebarsten!

gemeente De Wolden
Zoeken

De verkiezingsstrijd is losgebarsten!

21 Maart nadert razendsnel en dat is te merken! De verkiezingsborden met posters zijn geplaatst en de deelnemende politieke partijen organiseren volop verkiezingsactiviteiten.

De lijsttrekkers van de zeven partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in De Wolden, hebben gezamenlijk besloten om aan een aantal debatten mee te doen. We zetten deze graag nog even voor u op een rij.

6 maart: debat op RTV Drenthe

Op 6 maart gaan alle zeven partijen onder leiding van Margriet Benak en Wolter Klok met elkaar in debat op RTV Drenthe. De uitzending is om 17.15 uur te bekijken en daarnaast ook ’s avonds in de carrousel. Er zal worden gedebatteerd over twee thema’s: 1. Spraakmakende evenementen, ontwikkeling CH De Wolden; 2. Bescherming natuur versus ontwikkeling landbouw.

7 maart: verkiezingsdebat in De Poort te Ruinen

Woensdag 7 maart organiseren Ondernemend Ruinen, Dorpsbelangen Ruinen en Ondernemersplatform De Wolden een verkiezingsdebat. Dit debat vindt plaats onder leiding van Serge Vinkenvleugel. Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur), in Buitencentrum De Poort te Ruinen.

10 maart: debat Streekradio De wolden

Naast de vaste uitzendingen van Studio Politiek (op donderdag), organiseert DNO Media (voorheen Streekradio) een open discussie in de studio aan de Nijverheidsweg. Partijen gaan dan met elkaar in debat onder leiding van Marc Veeningen. Het debat is op zaterdag 10 maart tussen 12.00 en 14.00 uur live te volgen op Streekradio en –tv.

13 maart: debat Jongerenraad

Op 13 maart organiseert de Jongerenraad een speeddate in Uitgaanscentrum De Klok in Ruinerwold. De avond start om 19.30 uur en is naar verwachting rond 21.00 uur afgelopen. Na een eerste kennismaking start het speeddaten. Daarnaast is er ook nog een ‘like/dislike’-ronde, waarbij over stellingen gestemd wordt, en een eindbattle tussen raadsleden. Het belooft dus een spannende en interessante avond te worden!

15 maart: het grote slotdebat

Het grote slotdebat #dewoldenstemt wordt op 15 maart live uitgezonden, maar u bent ook van harte welkom om dit debat live bij te wonen (aanvang 19.30 uur, in de raadszaal). Het debat staat onder leiding van Roderik van Grieken, van het Nederlands Debatinstituut.

Bepaal uw keuze

Voor de partijen zijn de debatten een mooi moment om hun standpunten over het voetlicht te brengen. En voor u als inwoner is het een goede manier om de standpunten van de partijen (nog) beter te leren kennen. Zo kunt u op 21 maart een weloverwogen stem uitbrengen!