Groet & Ontmoet in Drentse bibliotheken

gemeente De Wolden
Zoeken

Groet & Ontmoet in Drentse bibliotheken

groet en ontmoet drentse bibliotheken

Een van de kernfuncties van bibliotheek is  ‘ontmoeting en debat’. Daarom organiseren de Drentse bibliotheken in de periode voor de gemeenteraadsverkiezingen zogenaamde ‘Groet & Ontmoet’-bijeenkomsten.

Tijdens deze bijeenkomsten kunnen bezoekers van de bibliotheken in gesprek met kandidaat raadsleden van verschillende partijen.De reacties vanuit de politieke partijen op deze bijeenkomsten was ook zeer positief. In de meeste gemeenten schuiven minimaal 6 verschillende partijen aan.

Doel van de ontmoetingen

Thijs Torreman, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Drentse Bibliotheken, benadrukt in het persbericht het doel van de ontmoetingen. Het is niet de bedoeling dat er gedebatteerd wordt, maar dat bezoekers en raadsleden in gesprek gaan over actuele, lokale onderwerpen. Dit zal plaatsvinden onder leiding van een gespreksleider. Het uiteindelijke doel is het ondersteunen van de kiezers bij hun stemkeuze. Een stemkeuze is nu eenmaal beter te maken op basis van een goed gesprek, dan op basis van een verkiezingsposter.

Groet & Ontmoet in De Wolden

In gemeente De Wolden worden er twee bijeenkomsten georganiseerd. De eerste vindt plaats op 5 maart, van 15.00 tot 17.00 uur, in de bibliotheek in Ruinen. De tweede is op 13 maart in de bibliotheek in de Wijk, ook van 15.00 tot 17.00 uur. Bij de Groet & Ontmoet is iedereen van harte welkom, of men nu wel of geen lid is van de bibliotheek.