Keuzestress? Bezoek een debat!

gemeente De Wolden
Zoeken

Keuzestress? Bezoek een debat!

Op 21 maart mag u stemmen, maar weet u al op wíe? Het kan best lastig zijn om uit al die partijen en kandidaten de voor u juiste keuze te maken.

Sommige mensen baseren zich hierbij op hun keuze bij de Tweede Kamerverkiezingen. Het lastige hieraan is echter dat lokale partijprogramma’s er vaak heel anders uitzien dan de landelijke programma’s. Lokaal spelen er nu eenmaal vaak andere zaken dan op landelijk niveau. Er zou dus lokaal zomaar een andere partij beter bij u kunnen passen.

Oriëntatie lokale partijen

Om een duidelijker beeld te krijgen van de partijen die lokaal meedoen kunt u verschillende dingen doen. U kunt het lokale nieuws in de gaten houden, bijvoorbeeld via de Wolder Courant. Partijen laten in de media namelijk graag zien welke plannen en ideeën zij hebben en uitvoeren. Daarnaast kunt u ook de lokale verkiezingsprogramma’s doornemen. Een derde mogelijkheid is het bijwonen van een verkiezingsdebat. Aan deze debatten doen alle partijen mee die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Zo hoort u op een avond heel veel standpunten, die u kunt meenemen in uw eigen keuze.

Debatten de komende periode

De gezamenlijke debatten die gepland staan in De Wolden kunt u terugvinden op dewoldenstemt. Overigens hoeft u voor het volgen van een debat niet altijd de deur uit. RTV Drenthe zendt bijvoorbeeld een verkiezingsdebat van de partijen uit De Wolden uit, op 6 maart (17.15 – 18.00 uur). Ook het grote slotdebat #dewoldenstemt wordt live uitgezonden, maar u bent ook van harte welkom om dit debat live bij te wonen op 15 maart (19.30 uur, in de raadszaal).