Nog 1 week tot de Verkiezingskrant!

gemeente De Wolden
Zoeken

Nog 1 week tot de Verkiezingskrant!

Op 21 februari ligt de Verkiezingskrant bij u in de brievenbus. In deze krant, die wordt verspreid samen met de Wolder Courant, leest u meer over de partijen die deelnemen aan de verkiezingen.

Verkiezingen – voor iedereen

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om te gaan stemmen. Hier zijn uiteenlopende redenen voor. Een veelgehoorde redenering is dat het allemaal maar een ‘ver van mijn bed’-show is, waar je als kiezer toch geen invloed op hebt. Jammer, want niets is minder waar! Dat uw stem wel degelijk van invloed is, dragen we ook uit in onze online verkiezingscampagne.

Meer weten over de verkiezingen?

Wanneer u uw rijbewijs of paspoort moet vervangen gaat u hiervoor naar het gemeentehuis, maar weet u wat de gemeente allemaal nog meer doet? En wat de invloed van de gemeenteraad hierop is? ProDemos heeft de ‘Verkiezingskrant in gewone taal’ ontwikkeld; hierin worden deze en nog veel meer vragen op een begrijpelijke manier beantwoord. Leuk voor uzelf, maar ook voor op school of in het buurthuis. U kunt de krant gratis downloaden via de link onderaan deze pagina.

Volgende week meer!

In de Verkiezingskrant die volgende week bij u in de brievenbus valt, kunt u onder meer lezen over de speerpunten van de verschillende partijen. Aan de hand hiervan kunt u dus bepalen welke partij het beste bij uw eigen standpunten past en op wie u gaat stemmen. Met behulp van uw stem zou deze partij in de gemeenteraad kunnen komen, waarbij ze hun (en uw!) standpunten mee zullen nemen. Met 1 stem stuurt u dus echt De Wolden aan!

Te downloaden: