Online campagne: focus op maatschappelijke initiatieven

gemeente De Wolden
Zoeken

Online campagne: focus op maatschappelijke initiatieven

De gemeente regelt veel zaken, maar biedt ook graag ruimte en ondersteuning aan initiatieven vanuit inwoners. Initiatiefrijk De Wolden is een project dat de afgelopen jaren zeer succesvol is gebleken.

Hieruit zijn maar liefst 72 maatschappelijke initiatieven opgestart en ondersteund. Een mooi getal dus voor de online campagne van deze week!

Initiatiefrijk De Wolden

Initiatiefrijk De Wolden is ontstaan vanuit de gedachte dat de gemeente bepaalde zaken kan loslaten en kan vertrouwen op haar inwoners. Op 29 januari 2015 heeft de gemeenteraad het document ‘Van Ontmoeting naar Verdieping’ vastgesteld, met daaraan gekoppeld €1 miljoen voor initiatieven van inwoners. Halverwege het project is het boek ‘Initiatiefrijk De Wolden; Loslaten in vertrouwen’ uitgekomen. Hierin worden de eerste veertig projecten beschreven die zijn gerealiseerd met behulp van het fonds.

Successen mag je vieren

Het is mooi om dit succesvolle project nu mee te kunnen nemen in de online campagne ‘1 stem van jou stuurt De Wolden aan!’. Al deze 72 initiatieven laten zien wat inwoners zelf kunnen doen, maar ook wat de gemeente hierin kan betekenen. Het mag dus duidelijk: de gemeente De Wolden maken we samen!

Kom ook in actie: stem!

Het bedenken en uitvoeren van ideeën kan soms best lastig zijn. Tijdgebrek is hierbij een veel genoemd probleem. Acties hoeven echter niet groot te zijn om effect te hebben. Wilt u zelf in actie komen? Begin dan klein: ga stemmen op 21 maart! Met uw stem kunt u invloed uitoefenen op het gemeentelijk beleid van de komende vier jaar. Die kans wilt u toch niet laten liggen?

Te downloaden: