Online campagne week 6: sport en de gemeente

gemeente De Wolden
Zoeken

Online campagne week 6: sport en de gemeente

1 stem van jou stuurt de wolden aan

Sport is belangrijk voor jong en oud. Veel mensen zijn lid van een sportclub en sporten in hun vrije tijd. Wat niet bij iedereen bekend is, is dat ook bij sport de gemeente en de gemeenteraad een belangrijke rol spelen. Daarom staat sport deze week centraal in onze online campagne.

Wat doet de gemeente op het gebied van sport?

De gemeente zorgt onder ander voor de bouw en het beheer van sportfaciliteiten zoals sportparken en zwembaden. Omdat er meestal geen geld is om alle ideeën uit te voeren en faciliteiten te onderhouden, zoekt de gemeente vaak de samenwerking op met anderen. Zo kan de provincie een bijdrage leveren, maar ook ondernemers uit de buurt kunnen hierin een rol spelen. En natuurlijk spelen de inwoners hierbij een belangrijke rol!

Sport en gemeentelijk beleid in De Wolden

Ook in De Wolden spelen natuurlijk vraagstukken rondom sportbeleid en de financiële middelen daarvoor. Wiebe Feenstra schoof als woordvoerder van alle sportverenigingen in De Wolden afgelopen zaterdag aan bij het debat op StreekTV. Hij benoemde daar het probleem dat door wijzigingen in het gemeentelijk subsidiebeleid in de afgelopen jaren een lastige situatie is ontstaan: met hetzelfde aantal vrijwilligers, maar met mínder geld, moet méér gepresteerd worden. Hoe de lijsttrekkers reageerden op deze problematiek kunt u terugzien in de uitzending op YouTube.

De cijfers van deze week

De cijfers van de online campagne van deze week draaien dus om sport in De Wolden. Het cijfer 81 speelt daarin bijvoorbeeld een rol. In deze gemeente met zo’n 24.000 inwoners zijn er namelijk 81 verschillende sportverenigingen. Wat vindt u belangrijk als het gaat om sport in de gemeente? Vergelijk uw mening eens met die van de partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar. Zo wordt het makkelijker om een weloverwogen keuze te maken, want nog steeds geldt: ‘1 stem van jou stuurt De Wolden aan’!