Ook speeddaten met (kandidaat) raadsleden?

gemeente De Wolden
Zoeken

Ook speeddaten met (kandidaat) raadsleden?

Op 13 maart organiseert de Jongerenraad van De Wolden een verkiezingsactiviteit. Bij deze activiteit kunnen jongeren op een laagdrempelige manier kennis maken met kandidaat raadsleden van alle partijen die in De Wolden meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Dit alles om antwoord te krijgen op de vraag: ‘Wie is jouw lover of loser van de raad?’

Jongeren en politiek

In 2018 zijn er in de gemeente De Wolden 348 jongeren die voor het eerst mogen stemmen. Er zijn in totaal 1761 jongeren tussen de 18 en 24 jaar die mogen stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Best een grote groep, die helaas nog niet altijd bereikt wordt. Deze activiteit van de Jongerenraad is een goede manier om deze specifieke doelgroep toch te kunnen bereiken. De partijen die deelnemen aan de verkiezingen zijn dan ook allemaal enthousiast over deze bijeenkomst en er zullen raadsleden van al deze partijen aanwezig zijn.

Programma van de avond

De speeddate is op 13 maart in Uitgaanscentrum De Klok in Ruinerwold. De avond start om 19.30 uur en is naar verwachting rond 21.00 uur afgelopen. Na een eerste kennismaking start het speeddaten. Daarnaast is er ook nog een ‘like/dislike’-ronde, waarbij over stellingen gestemd wordt, en een eindbattle tussen raadsleden. Het belooft dus een spannende en interessante avond te worden!