Week 3 van de online campagne opkomstbevordering

gemeente De Wolden
Zoeken

Week 3 van de online campagne opkomstbevordering

Onze online campagne gaat zijn derde week in. Voor deze campagne, met als doel opkomstbevordering, worden daarom weer nieuwe cijfers gelanceerd. Een van de getallen die deze week centraal staan is 2570. Enig idee waar dit getal voor staat?

Bedrijvigheid in De Wolden

In de gemeente De Wolden zijn maar liefst 2570 bedrijven. Bedrijvigheid draagt bij aan een goede economie en de gemeente wil dan ook waardering tonen voor het ondernemerschap. Dat gebeurt onder meer door het scheppen van goede voorwaarden. In het opzetten van de grote lijnen van dit beleid speelt de gemeenteraad een belangrijke rol. Met uw stem op 21 maart kunt u hier dus indirect invloed op uitoefenen.

We doen het goed!

Ook uit andere cijfers blijkt dat het in onze gemeente best goed gaat. Zo is het percentage werklozen ten opzichte van de beroepsbevolking in Nederland gemiddeld 6,1%. In De Wolden ligt dit percentage op 4,6%. Dit is nog zo’n cijfer waar we best trots op mogen zijn en, u raadt het al: ook dit getal krijgt daarom deze week een plekje in onze online campagne!

Meer weten over de raad en economische activiteiten? Lees er meer over in het artikel 'De raad en economische activiteiten in De Wolden'.