Week 4 online campagne: jongeren in De Wolden

gemeente De Wolden
Zoeken

Week 4 online campagne: jongeren in De Wolden

Deze week staan jongeren centraal in de online campagne waarmee we oproepen om te gaan stemmen.  Ook op dewoldenstemt.nl besteden we aandacht aan jongeren en politiek.

Wat de politieke plannen voor speerpunten hebben op dit gebied heeft u al kunnen lezen in de artikelen van de voorgaande dagen.

Cijfers uit de online campagne

Het zijn weer bijzondere cijfers die deze week worden gebruikt voor de online campagne. Het eerste getal is 1761. Enig idee waar dit getal voor staat? Ook het getal 348 wordt gebruikt. Beide getallen hebben iets te maken met jongeren. Daarnaast is er nog een link: alle cijfers in de campagne hebben te maken met de gemeente De Wolden. Misschien dat er dan een lampje gaat branden?

Jonge stemmers

Het cijfer 1761 staat voor het aantal jongeren tussen de 18 en 24 jaar dat in De Wolden woont én stemgerechtigd is. Van deze 1761 zijn er 348 die dit jaar net 18 zijn en dus voor het eerst mogen kiezen. Een bijzondere kans, waarvan we hopen dat alle jongeren deze grijpen. Want ook voor alle jongeren geldt: 1 stem van jou stuurt De Wolden aan!

Filmpje week 3

Ook over het onderwerp van de online campagne vorige week (bedrijvigheid) is een filmpje gemaakt met burgemeester Roger de Groot. Het eindresultaat kunt u hieronder bewonderen. Uiteraard komt er ook nog een filmpje over het onderwerp jongeren..