Verkiezingsdebatten

gemeente De Wolden
Zoeken
U bent hier: Home / Verkiezingsdebatten

Verkiezingsdebatten

De lijsttrekkers van de zeven partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in De Wolden, hebben besloten deel te nemen aan de volgende debatten:

  • Op 6 maart gingen alle zeven  partijen onder leiding van Margriet Benak en Wolter Klok met elkaar in debat op RTV Drenthe. De uitzending was om 17.15 uur te bekijken en daarnaast ook ’s avonds in de carrousel. Er werd gedebatteerd over twee thema’s: 1. Spraakmakende evenementen, ontwikkeling CH De Wolden; 2. Bescherming natuur versus ontwikkeling landbouw. Lees meer hierover in dit artikel over de opnames bij RTV Drenthe.

  • Woensdag 7 maart organiseerden Ondernemend Ruinen, Dorpsbelangen Ruinen en Ondernemersplatform De Wolden een verkiezingsdebat. Dit debat vond plaats onder leiding van Serge Vinkenvleugel. Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur), in Buitencentrum De Poort te Ruinen.

  • Naast de vaste uitzendingen van Studio Politiek (op donderdag), organiseerde DNO Media (voorheen Streekradio) een open discussie in de studio aan de Nijverheidsweg. Partijen gingen met elkaar in debat onder leiding van Marc Veeningen. Het debat was op zaterdag 10 maart tussen 12.00 en 14.00 uur live te volgen op Streektv en via internet (streektv.nl). Ter sprake kwamen onder andere de onderwerpen sport, bibliotheek, landschapsbeheer, duurzaamheid en zorg. Uitzending gemist? Kijk voor filmpjes van de uitzending en de verschillende onderwerpen op http://wijzijndno.nl/tv-gemist/

  • Op 13 maart organiseert de Jongerenraad een speeddate in Uitgaanscentrum De Klok in Ruinerwold. De avond start om 19.30 uur en is naar verwachting rond 21.00 uur afgelopen. Na een eerste kennismaking start het speeddaten. Daarnaast is er ook nog een ‘like/dislike’-ronde, waarbij over stellingen gestemd wordt, en een eindbattle tussen raadsleden. Het belooft dus een spannende en interessante avond te worden!

En ten slotte:

  • Donderdag 15 maart 2018, 19.30 uur: verkiezingsavond #dewoldenstemt met slotdebat en kraampjesmarkt in de raadszaal, onder leiding van Roderik van Grieken van het Nederlands debat instituut. Komt allen!

In principe zullen de lijsttrekkers niet deelnemen aan andere debatten. Heeft u een idee voor een debat of bijeenkomst in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen? Overleg dan met de raadsgriffie (T. 14 0528 of griffier@dewolden.nl), om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.