Nieuwsberichten

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

RSS
 • Handhaving bij zwembad de Slenken in de Wijk tijdens dorpsfeest

  (23-08-2019)

  Voor sommige feestgangers is het inmiddels een traditie: tijdens het Wijker feest aan het eind van de avond een duik nemen in zwembad De Slenken. Dit is illegaal, laten burgemeester Roger de Groot en Jan Faber, voorzitter van zwembad de Slenken, weten. Het bad is dan gesloten en daarmee is dan dus ook de toegang verboden volgens artikel 461 Wetboek van Strafrecht.

  lees meer
 • Inloopavond Ruinen voor de herinrichting van de Kaamp

  (22-08-2019)

  Donderdagavond 29 augustus is er vanaf 19.00 uur gelegenheid om de plannen in te zien voor de herinrichting van de Kaamp.

  lees meer
 • Uitnodiging afscheidsreceptie wethouder Mirjam Pauwels

  (21-08-2019)

  Het college van B&W van gemeente De Wolden nodigt u uit voor de afscheidsreceptie van wethouder Mirjam Pauwels.

  lees meer
 • Inloopavond herontwikkeling locatie voormalige SNS-bank, Dijkhuizen 28-30 Ruinerwold

  (19-08-2019)

  Op maandag 26 augustus is er een inloopavond over de herontwikkeling van de locatie van de voormalige SNS-bank aan de Dijkhuizen 28-30 in Ruinerwold. Op deze locatie wordt een gebouw met 20 appartementen gebouwd.

  lees meer
 • De Wolden en Hoogeveen gaan weer ploggen!

  (19-08-2019)

  In april hebben we voor het eerst in onze gemeenten geplogd. Tijdens het hardlopen afval rapen, dat heet met een mooi woord ‘ploggen’. Het is een samenvoeging van het Zweedse ‘plocka’ dat rapen betekent en ’joggen’.

  lees meer
 • Spreekuur ombudsman

  (14-08-2019)

  De ombudsman van De Wolden, Maas van Egdom, houdt elke maand spreekuur. U kunt daar met uw klachten of vragen over uw behandeling door de gemeentelijke organisatie terecht.

  lees meer
 • Verkeersbesluit

  (14-08-2019)

  B&W maken bekend dat zij hebben besloten tot het aanwijzen van 2 parkeerplaatsen bij de aan te brengen laadpalen die als doel hebben het opladen van elektrische voertuigen op de volgende plaatsen:

  lees meer
 • Burgernet De Wolden

  (13-08-2019)

  Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen inwoners, gemeenten en de politie. De achterliggende gedachte is eenvoudig: hoe meer ogen en oren we gebruiken bij de opsporing van een vermist persoon of verdachte, hoe groter de kans dat we deze samen vinden. Ook u, als inwoner van De Wolden, kunt zich hiervoor aanmelden.

  lees meer
 • De Nationale Duurzame Huizen Route in De Wolden

  (07-08-2019)

  De Nationale Duurzame Huizen Route is een platform waar huiseigenaren hun ervaringen delen over duurzaam wonen. Trotse huiseigenaren kunnen hun woning het hele jaar door op de website aanmelden. Hiermee inspireren zij anderen bij het verduurzamen van hun woning.

  lees meer
 • Zoekt u verkoeling? Zwem in officieel zwemwater

  (05-08-2019)

  In de zomer zoeken veel mensen verkoeling op door een plons te nemen in het water. In De Wolden kunt u terecht bij zwembaden in de Wijk, Ruinen en Zuidwolde. Maar ook kunt u heerlijk ontspanningen zoeken bij recreatieplassen.

  lees meer
 • Inbrekers gaan niet met vakantie

  (30-07-2019)

  De Wolden wil het aantal woninginbraken in haar gemeente terugdringen. In de zomer slaan veel inbrekers toe omdat zij weten dat bewoners van huis zijn. Het is vaak eenvoudig de woningen eruit te kiezen waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan.

  lees meer
 • Informatiebijeenkomst pleegouderschap do. 5 september 2019

  (25-07-2019)

  Heb je ruimte in je huis en hart en wil je meer weten over het pleegouderschap? Kom dan vrijblijvend naar de informatiebijeenkomst op donderdag 5 september in het gemeentehuis van Hoogeveen om 20.00 uur (aanvang vanaf 19.45 uur, in de Burgerzaal).

  lees meer
 • Expositie Mathilde Jongbloed

  (16-07-2019)

  In het gemeentehuis in Zuidwolde zijn momenteel de kunstwerken van Mathilde Jongbloed te zien.

  lees meer
 • Ondernemersverkiezing Regio Zwolle 2019 van start!

  (08-07-2019)

  Op 12 december wordt tijdens het Regio Zwolle Congres de Starter en Ondernemer van het Jaar Regio Zwolle 2019 gekroond. De afgelopen jaren zijn de winnaars door wethouders Economische Zaken en lokale ondernemersverenigingen voorgedragen.

  lees meer
 • Herstraatwerkzaamheden De Wolden

  (16-04-2019)

  In opdracht van het college van B&W is Buning Wegenbouw BV uit Zuidwolde gestart met het uitvoeren van herstraatwerkzaamheden in gemeente De Wolden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen klein onderhoud en groot onderhoud.

  lees meer