Nieuwsberichten

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

RSS
 • Wilt u weten waar de paasvuren in De Wolden zijn?

  (18-04-2019)

  Een van de tradities in Drenthe - dus ook in De Wolden - is het ontsteken van paasvuren tijdens 1e en 2e Paasdag. We hebben de aangevraagde locaties voor u op een rij gezet. 

  lees meer
 • Ploggen in De Wolden en Hoogeveen groot succes!

  (18-04-2019)

  Vorige week is er in de gemeenten De Wolden en Hoogeveen volop geplogd. Voor wie het nog niet weet; ploggen is afval oprapen tijdens het hardlopen (of wandelen).

  lees meer
 • Ondernemer: weet jij hoe gemeente De Wolden MKB-vriendelijker kan inkopen?

  (18-04-2019)

  Denk dan mee en scherp ons concept-plan Maatschappelijk Verantwoord Inkopen aan!

  lees meer
 • Paasvuren: veiligheidsvoorschriften in verband met drooogte

  (18-04-2019)

  Het is al langere tijd droog. De Veiligheidsregio Drenthe heeft daarom 'Fase II' afgekondigd. De Veiligheidsregio heeft gemeenten geadviseerd geen stookontheffingen af te geven, tenzij er bepaalde veiligheidsvoorschriften acht worden genomen om brandgevaar te voorkomen.

  lees meer
 • Klanten staan centraal in klantarena

  (16-04-2019)

  Gemeenten De Wolden en Hoogeveen werken aan het verbeteren van hun dienstverlening aan inwoners. Dit gebeurt steeds meer samen met inwoners. Niet de gemeente bedenkt wat goed voor haar inwoners is, maar de inwoner geeft als ervaringsdeskundige aan wat verbeterd kan worden en wat de wensen en behoeften zijn.

  lees meer
 • Herstraatwerkzaamheden De Wolden

  (16-04-2019)

  In opdracht van het college van B&W is Buning Wegenbouw BV uit Zuidwolde gestart met het uitvoeren van herstraatwerkzaamheden in gemeente De Wolden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen klein onderhoud en groot onderhoud.

  lees meer
 • Burgemeester Roger de Groot wil rust in Koekange

  (16-04-2019)

  Gisteren heeft de politie via een persbericht bekend gemaakt dat het Openbaar Ministerie (OM) besloten heeft om in de vermissingszaak van Willeke Dost niet weer te gaan graven in het weiland in Koekange.

  lees meer
 • Aangepaste openingstijden gemeentehuis en milieustraat

  (15-04-2019)

  Vrijdag 19 april (Goede Vrijdag) en maandag 22 april 2019 (2e Paasdag) is het gemeentehuis gesloten.

  lees meer
 • Honderdste nestkastje opgehangen in De Wolden

  (12-04-2019)

  Gemeente De Wolden heeft samen met Natuurvereniging Zuidwolde honderd nestkastjes opgehangen in Zuidwolde en omgeving. Wethouder Mirjam Pauwels plaatste gisterochtend het honderdste exemplaar in de boom bij de voetbalvelden. Met de nestkastjes wordt de ondersteuning van de vogelstand en de bestrijding van de eikenprocessierups gecombineerd.

  lees meer
 • Avondopenstelling van de milieustraat in Zuidwolde

  (27-03-2019)

  Met ingang van woensdag 3 april 2019 is de milieustraat in Zuidwolde op de woensdagavond weer geopend van 18.00 tot 20.00 uur.

  lees meer
 • Opnamen openbare ruimte

  (28-02-2019)

  De komende weken gaat het bedrijf Cyclomedia uit Zaltbommel in onze gemeente 360 graden panoramafoto’s maken. Hiervoor rijden speciaal uitgeruste voertuigen over alle openbare wegen.

  lees meer