Nieuwsberichten

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

RSS
 • Fietspad Meppelerweg officieel geopend

  (18-10-2018)

  Wethouder Mirjam Pauwels heeft woensdag 17 oktober het nieuwe fietspad langs de Meppelerweg officieel geopend. “We zetten als college in op het continu verbeteren van verkeersveiligheid. Dit project is daar een mooi voorbeeld van,” aldus de wethouder.

  lees meer
 • Dag van de Mantelzorg - 9 november 2018

  (17-10-2018)

  Op vrijdag 9 november worden mantelzorgers in het zonnetje gezet door Stichting Welzijn De Wolden, Treant Zorggroep, ZZWD, zorggroep Noorderboog en gemeente De Wolden. Op die dag organiseren zij allerlei workshops waar u aan kunt meedoen. De dag wordt afgesloten met een buffet en een leuk avondprogramma. U komt toch ook?

  lees meer
 • Zorgen voor een partner, familielid of vriend verdient een bloemetje

  (17-10-2018)

  Kent u iemand die zich langdurig en intensief inzet voor een naaste? Meld deze mantelzorger dan aan voor een bloemetje!

  lees meer
 • Vrijdag 16 november Dag van de ondernemer

  (16-10-2018)

  Op vrijdag 16 november van 08.00 tot 10.00 uur bent u, als startende ondernemer in onze gemeente, van harte welkom in het gemeentehuis in Zuidwolde. Het wordt een ochtend om inspiratie op te doen en kennis uit te wisselen.

  lees meer
 • Campagne Lang Zult U Wonen van start gegaan tijdens Ouderendag

  (15-10-2018)

  Met deze campagne wil de provincie inwoners stimuleren om op tijd hun woning veiliger en comfortabeler te maken met het oog op de toekomst. De provincie Drenthe start de campagne Lang Zult U Wonen gestart tijdens de Ouderendag in Echten.

  lees meer
 • Spreekuur ombudsman

  (11-10-2018)

  De ombudsman van De Wolden, Maas van Egdom, houdt elke maand spreekuur. U kunt daar met uw klachten of vragen over uw behandeling door de gemeentelijke organisatie terecht.

  lees meer
 • Alescon splitst op per 2019 - de naam voor het zuidelijke deel wordt Stark

  (11-10-2018)

  Vanaf 1 januari bestaat Alescon niet meer. Het bedrijf wordt gesplitst in noord en zuid. Het zuidelijke deel gaat dan verder onder de naam Stark. Stark is het Drentse woord voor Sterk en daarom is er voor deze naam gekozen.

  lees meer
 • Drenthe belooft: ik rij MONO

  (10-10-2018)

  Appen in het verkeer is gevaarlijk. Daarom is half september de landelijke campagne MONO gestart. Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) vroeg via social media of inwoners van Drenthe MONO rijden en fietsen.

  lees meer
 • Expositie Zwaantje ten Have in gemeentehuis Zuidwolde

  (09-10-2018)

  Tot begin januari 2019 exposeert Zwaantje ten Have in het gemeentehuis in Zuidwolde. Er zijn zo’n twintig werken van haar te bewonderen.

  lees meer
 • Welke daken bevatten asbest?

  (05-10-2018)

  Weet u ook of er asbest in het dak van uw woning of schuur zit? Sinds kort is het eenvoudig te controleren op drenthe.asbestdakenkaart.nl. Daar ziet u of uw dak asbest bevat, (waarschijnlijk) asbestvrij is of al is gesaneerd.

  lees meer
 • Wie heeft de leukste opa of oma?

  (03-10-2018)

  Opa’s en oma’s zijn in veel gezinnen de stille kracht die het gezin draaiend houden. Bij het ene gezin als vaste oppas, bij het andere gezin door altijd klaar te staan om bij te springen waar nodig. Opvoeden doe je niet in je eentje en de rol van opa’s en oma’s is hierin vaak erg belangrijk. Hoog tijd om stil te staan bij de toegevoegde waarde van de opa’s en oma’s.

  lees meer
 • Extra GFT-inzameling

  (03-10-2018)

  De blaadjes vallen weer van de bomen, het najaar is begonnen. Zoals elk jaar zijn er extra inzamelmomenten voor het GFT-afval.

  lees meer
 • Woonverhaal brengt duurzaam wonen dichterbij

  (02-10-2018)

  Op zaterdag 3 en 10 november vindt voor de zesde keer de Nationale Duurzame Huizen Route plaats. Door heel Nederland zijn honderden duurzame woningen te bezoeken.

  lees meer
 • College over begroting 2019: “Aan de slag met ambitie en energie”

  (02-10-2018)

  Het college van B&W heeft zijn programmabegroting 2019-2022 gepresenteerd. Basis is het collegeprogramma ‘Duurzaam, doen en dichtbij’, dat in april van dit jaar tot stand kwam.

  lees meer
 • Duurzame Huizen Routen op zaterdag 3 en 10 november

  (20-09-2018)

  Op zaterdag 3 en 10 november wordt voor de 6e keer de Duurzame Huizen Route georganiseerd. Huiseigenaren in heel Nederland openen hun deuren en laten anderen zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt.

  lees meer
 • Asfalteringswerkzaamheden De Wolden

  (07-09-2018)

  In opdracht van het college van burgemeester en wethouders gaat NTP Infra BV uit Hattem starten met het uitvoeren van groot onderhoud aan asfaltwegen en asfaltpaden in gemeente De Wolden.

  Het groot onderhoud bestaat hoofdzakelijk uit het plaatselijk repareren van asfaltverhardingen en het overlagen van asfaltwegen. Het gaat om de volgende wegen.

  lees meer
 • Straatnaamgeving

  (14-08-2017)

  Op 18 juli 2017 heeft het college van B&W, op advies van de commissie Naamgeving, besloten om met ingang van 1 augustus 2017 namen toe te kennen aan gedeelten van de openbare ruimte.

  lees meer