Beleef De Wolden op de fiets: Fietsrouteboekje De Wolden is uit! (30-04-2019)

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten > Beleef De Wolden op de fiets: Fietsrouteboekje De Wolden is uit!

Beleef De Wolden op de fiets: Fietsrouteboekje De Wolden is uit! (30-04-2019)

RSS

Al zo lang De Wolden bestaat, worden er door inwoners allerlei initiatieven in het leven geroepen en vele successen bereikt. Om hen te bedanken en anderen te laten zien wat De Wolden te bieden heeft, is jong en oud uitgenodigd mee te doen aan leuke en gezellige fietstochten door de omgeving. 

Inwoners uit verschillende dorpen hebben vier fietsroutes uitgezet. Van deze fietsroutes is door de betrokken inwoners en gemeente De Wolden een handzaam boekje gemaakt. Deze samenwerking komt voort uit het project 'Samen op weg naar 25 jaar De Wolden'. Dit project is nauw gerelateerd aan de subsidieregeling Initiatiefrijk De Wolden. Op 24 april is een exemplaar van het fietsrouteboekje uitgereikt aan burgemeester Roger de Groot. 

De fietsroutes gaan langs mooie plekjes in onze gemeente en diverse bewonersinitiatieven. De initiatieven hebben allemaal een eigen thema en veel van de initiatieven die je tegenkomt hebben landelijke, regionale of zelfs Europese prijzen gewonnen.

Op stap met het fietsrouteboekje

Benieuwd naar het boekje? Deze is verkrijgbaar op diverse plekken in gemeente De Wolden, zoals bij dorpshuizen, campings, restaurants, hotels en bed&breakfast-faciliteiten.

Fiets met elkaar! Gratis fietstochten in mei en juni

U kunt natuurlijk alleen op de fiets stappen. Misschien vindt u het leuk om met elkaar te fietsen? Dat kan! Op 4 zaterdagen in mei en juni kunt u gratis meedoen aan een fietstocht. Op onderstaande dagen kunt u tussen 10.00 en 14.00 uur starten in alle dorpshuizen die aan de route liggen:

  • 11 mei: Zuidwolde, Drogteropslagen, Linde en Alteveer-Kerkenveld
  • 18 mei: Ruinerwold, Oosteinde, Koekangerveld, Koekange en Berghuizen
  • 25 mei: de Wijk, Veeningen en Fort
  • 1 juni: Ruinen, Ansen en Echten (let op: start bij De Groene Hof, Broekdijk 1a, Ansen)