Bijeenkomst WijDeWolden op 21 maart 2017 (22-02-2017)

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten > Bijeenkomst WijDeWolden op 21 maart 2017

Bijeenkomst WijDeWolden op 21 maart 2017 (22-02-2017)

RSS
Dit item is verlopen op 22-03-2017.

Op 21 maart 2017 wordt de tweede editie van WijDeWolden georganiseerd. WijDeWolden staat in het teken van elkaar ontmoeten. Er worden allerlei workshops en rondetafelgesprekken georganiseerd. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om met elkaar in gesprek te komen. Graag tot 21 maart!

Gemeente De Wolden heeft een budget beschikbaar gesteld voor de regeling Initiatiefrijk De Wolden. Dat budget is bedoeld voor burgerinitiatieven. Eén van deze burgerinitiatieven is de nieuwe entree van het Markehuus.

Nieuwe entree als kers op de taart in Veeningen

Nadat het Groene Hart was aangepakt, kwam het bestuur van het Markehuus in Veeningen met het idee om het buurthuis te gaan moderniseren. Als kers op de taart is er ook nog een nieuwe entree met twee elektrische schuifdeuren die een tochtsluis vormen geplaatst. Het dorpshuis is daarmee ook goed toegankelijk voor mindervaliden.

Alles bij elkaar is er dan, als de entree klaar is, voor zestigduizend euro geïnvesteerd in ’t Markehuus. “Toen ons ter ore kwam dat er een pot van Initiatiefrijk De Wolden was, waren we er snel bij. Voor de gemeente is het belangrijk dat dit iets bijdraagt aan de leefbaarheid van het dorp. Nou, dit dorpshuis vervult en centrale rol in het dorp, want iedereen komt hier”, weet Meijer bestuurslid van het Markehuus. “De investering komt ten goede aan de bevolking.”

Het bestuur is blij met de vernieuwingen, want de laatste keer dat er echt iets gebeurde - los van de plaatsing van zonnepanelen twee jaar geleden – is alweer ruim een kwart eeuw geleden. “Het voelde zo dat we de kans hadden om dit nu aan te pakken”, vindt Meijer.

Kom ook naar WijDeWolden

Bent u geïnspireerd geraakt door het verhaal over het Markehuus, of heeft u andere ideeën of ervaringen met het uitvoeren en/of organiseren van activiteiten in de buurt. Dan kunt u zich aanmelden voor de tweede editie van WijDeWolden in het Bovenveen in Echten op 21 maart 2017. Tijdens de avond wordt ook onze digitale Maatschappelijke Marktplaats ‘WijdeWolden’ officieel gelanceerd. Heeft u voor de vraag en aanbod website initiatieven, zet u deze er dan alvast op. Wanneer er veel initiatieven en aanbod op staat, kunnen er ook veel matches worden gemaakt en veel mooie initiatieven worden gerealiseerd. Meer hierover ook op 21 maart.

Meer informatie over WijDeWolden is te vinden op de website www.wijdewolden.nl.