Cursus ‘Vallen Verleden Tijd’ in Ruinerwold (11-02-2019)

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten > Cursus ‘Vallen Verleden Tijd’ in Ruinerwold

Cursus ‘Vallen Verleden Tijd’ in Ruinerwold (11-02-2019)

RSS

Dit voorjaar wordt in Ruinerwold de cursus ’Vallen Verleden Tijd’ weer aangeboden. Deze cursus is speciaal bedoeld voor mensen van 65 jaar en ouder die ooit een valpartij hebben meegemaakt en/of bang zijn om te vallen.

De St. Maartenskliniek in Nijmegen heeft een wetenschappelijk goed onderbouwd valpreventie project opgezet, genaamd ’Vallen Verleden Tijd’. De kans op valpartijen onder senioren lijkt aanzienlijk af te nemen als men een valpreventie cursus als deze volgt. Deelnemers krijgen vaak meer zelfvertrouwen en hebben minder angst om te vallen.

De cursus die in samenwerking met gemeente de Wolden en Fysiotherapie Ruinerwold wordt georganiseerd vindt plaats in M.F.C. Buddingehof in Ruinerwold. Er zijn 3 pijlers tijdens de cursus, te weten: oefenen met een obstakel parcours, sport & spel en oefenen met vallen op dikke matten.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten op de donderdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 7 maart 2019. Kosten voor de hele cursus bedragen € 65,- per deelnemer. Bij minimaal twaalf deelnemers start de cursus.

Heeft u belangstelling om deel te nemen aan deze cursus?

Neemt u dan contact op met Fysiotherapie Ruinerwold via e-mail: info@fysiotherapieruinerwold.nl of telefonisch via 0522-481804.