Dankzij de Zonnelening tikt de energiemeter terug (02-08-2017)

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten > Dankzij de Zonnelening tikt de energiemeter terug

Dankzij de Zonnelening tikt de energiemeter terug (02-08-2017)

RSS

Via een folder van de gemeente De Wolden werd Allard van der Weide uit Koekange op de Zonnelening geattendeerd. Met de Zonnelening kunnen particuliere woningbezitters uit o.a. gemeente De Wolden investeren in zonnepanelen of een zonneboiler onder zeer gunstige voorwaarden.

Het bedrag dat je kunt lenen is minimaal € 2.500,- en maximaal € 7.500,- per aanvrager met een looptijd van 10 jaar. Door deze lening te voorzien van een rentevoordeel wil de gemeente De Wolden huiseigenaren financieel ondersteunen met het opwekken van energie. De lening kan men slechts eenmaal ontvangen.

Veertien zonnepanelen

Allard heeft voor zijn woning in totaal 14 zonnepanelen laten installeren. Nadat de aanvraag was ingediend en de installateur het dak geschikt heeft bevonden voor zonnepanelen, zijn eind 2016 de panelen geïnstalleerd. De installatie was een fluitje van een cent. In een ochtend lagen de panelen op het dak en waren ze aangesloten op de meterkast. De installatie zelf neemt maar weinig ruimte in beslag. De panelen leveren per jaar 3800 kwH, en zijn berekend op het verbruik van een eenpersoons huishouden. “Ik kan nu via een app bijhouden wat de panelen per dag en per maand aan stroom opwekken. Op deze manier kan ik ook kijken wat gunstige momenten zijn om juist stroom te gebruiken en wanneer niet. Ook geeft het een mooi beeld van wat ik bespaar met deze panelen.” Gemiddeld bespaart Allard € 60,- per maand op de energierekening.

Duurzaam en besparen

Waarom Allard juist voor de Zonnelening heeft gekozen? “Het rentetarief is erg gunstig (1,6%) en in vijf jaar betaal ik de lening af. De zonnepanelen hebben een levensduur van zo’n 25 jaar. Dat betekent dat ik na vijf jaar er alleen nog maar van profiteer en niet tot nauwelijks energiekosten heb. Het aanvragen van de lening is ook vrij eenvoudig. Nadat de aanvraag akkoord was heb ik een installateur ingeschakeld en zijn een paar weken later de panelen geplaatst. Ik kan het iedereen aanraden!” Ook het duurzame aspect van zelf energie opwekken spreekt hem zeer aan. “Duurzame energie is de toekomst en ik zie het zeker ook als investering voor mijn eigen woning” aldus Allard.

Zelf aan de slag?

Wilt u zelf ook aan de slag met energie opwekken via zonnepanelen of een zonneboiler aanschaffen? Kijk dan op de website www.zonzoektdrent.nl/zonnelening en kijk of u in aanmerking komt voor de lening. Let op! op=op dus zorg dat u er op tijd bij bent met aanvragen.

Contact

E-mail: gemeente@dewolden.nl

Bel ons op:

14 0528
(zonder kengetal)

Postadres

Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2
7921 GD Zuidwolde

Openingstijden

Contactinformatie