De Wolden bezorgt, als eerste gemeente in Drenthe, reisdocumenten ook thuis (30-08-2018)

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten > De Wolden bezorgt, als eerste gemeente in Drenthe, reisdocumenten ook thuis

De Wolden bezorgt, als eerste gemeente in Drenthe, reisdocumenten ook thuis (30-08-2018)

RSS

“Een mooie nieuwe service die past bij de moderne tijd”. Zo noemt burgemeester Roger de Groot de mogelijkheid die De Wolden vanaf

3 september biedt: het laten bezorgen van het paspoort en identiteitskaarten. Inwoners hoeven nog maar één keer naar het gemeentehuis voor een nieuw reisdocument. Daarna wordt het aangevraagd(e) paspoort of identiteitskaart bezorgd: thuis of op het werk.

Bij de aanvraag van een reisdocument kan iedere inwoner aangeven of hij/zij het paspoort of de identiteitskaart wil laten bezorgen. Burgemeester Roger de Groot: “Dit kan op een adres naar keuze, mits in Nederland en met uitzondering van de Waddeneilanden. Natuurlijk kunnen inwoners het document ook nog steeds ophalen op het gemeentehuis”.

Veilige bezorging

Voor de veiligheid worden de papieren bezorgd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Het thuisbezorgen van een reisdocument is mogelijk op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur.

Werkwijze van Dynasure

  1. U ontvangt van Dynasure per e-mail een bevestiging van uw keuze voor bezorging.
  2. U krijgt per e-mail bericht van Dynasure als uw reisdocument gereed is.
  3. U plant zelf online een afspraak in voor de bezorging. U maakt hierbij een keuze voor een dagdeel van 4 uur.
  4. U ontvangt op de dag van bezorging een e-mail met het verwachte tijdstip van bezorging. Dit tijdstip kan tot 2 uur afwijken van de uiteindelijke bezorgtijd. U kunt uw bezorging volgen of eventueel de afspraak wijzigen via een persoonlijke webpagina (MyDynasure).
  5. U ontvangt 30 tot 60 minuten voor de bezorging een sms met de exacte bezorgtijd.
  6. Bij aankomst controleert de koerier uw identiteit, houd dus uw oude document bij de hand. Vervolgens overhandigt hij uw identiteitskaart of paspoort.
  7. U dient uw reisdocument persoonlijk in ontvangst te nemen. Dat geldt ook voor minderjarigen.
  8. U tekent voor ontvangst van uw nieuwe reisdocument.
  9. De bezorger maakt ter plaatse uw oude reisdocument ongeldig. Het oude document wordt conform de wettelijke eisen geperforeerd en direct geretourneerd aan de klant, of uw oude reisdocument kan worden meegenomen naar het beveiligd depot van Dynasure en wordt daar, conform de wettelijke eisen, vernietigd.


Hebt u geen e-mailadres? Dan neemt Dynasure telefonisch contact met u op om een afspraak in te plannen. U ontvangt 30 tot 60 minuten voor de bezorging telefonisch bericht met de exact bezorgtijd. Hebt u na uw aanvraag vragen over de bezorging? Dan kunt u contact opnemen met Dynasure via het telefoonnummer 0348-462873 of via het e-mailadres afspraak@dynasure.eu.

Voorwaarden

•  Bij een spoedaanvraag is het thuisbezorgen van een reisdocument niet mogelijk.

•  Bezorging op de Waddeneilanden en in het buitenland is niet mogelijk.

•  De aanvrager moet zelf aanwezig zijn om het nieuwe reisdocument in ontvangst te nemen.

•  De aanvrager moet het oude document altijd bij de hand hebben. Dit in verband met identificatie en het ongeldig maken van het oude document.

•  Bezorgkosten voor het laten bezorgen van één of meerdere reisdocumenten op hetzelfde adres zijn € 4,95.

Het reisdocument is de eerstvolgende werkdag geldig. Wordt uw reisdocument op zaterdag bezorgd, dan is deze op maandag geldig.