De Wolden start met twee buurtteams (08-03-2018)

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten > De Wolden start met twee buurtteams

De Wolden start met twee buurtteams (08-03-2018)

RSS

In gemeente De Wolden zijn twee buurtteams gestart. Welzijn De Wolden, Actium, Cosis/Promens-Care, GGZ-Drenthe, Politie, gemeente (zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin) en belangenorganisaties werken samen aan de ontwikkeling van ‘vroegsignalering’.

De organisaties hopen dankzij de buurtteams eerder problematiek in de leefomgeving te signaleren en nog beter gezamenlijk aan oplossingen te kunnen werken.

Het startsein is gisteren feestelijk gegeven bij Het Hof in Koekange door wethouder Mirjam Pauwels. “Door deze vernieuwde werkvorm worden de lijntjes korter. Dat is gunstig voor onze inwoners. Zij hebben minder te maken met verschillende aanspreekpunten en organisaties die langs elkaar heen werken”, aldus Pauwels.

Bewoners kunnen het buurtteam benaderen met alle vragen over welzijn, veiligheid en leefbaarheid. Pauwels: “Voor noodgevallen kunnen mensen natuurlijk bij 112 terecht en dat blijft zo. Maar minder spoedeisende zaken kunnen via het buurtteam lopen. Inwoners hoeven bij twijfel niet meer zelf uit te vinden bij welke instantie ze moeten zijn.”

Twee teams

In De Wolden starten twee buurtteams, één buurtteam noord van de A28 en één buurtteam zuid van de A28. In de buurtteams zitten in ieder geval de buurtwerker (welzijn), wijkagent, wijkbeheerder (gemeente), de  bewonersconsulent van Actium en medewerkers van GGZ-Drenthe en Cosis.

Ook inwoners zelf krijgen in deze buurtteams een plek. Zij helpen de organisaties om uitdagingen in de woon- en leefomgeving te bespreken en te werken aan oplossingen.

De nieuwe teams zijn bereikbaar via het emailadres: buurtteam@dewolden.nl.