Doe mee met PMD! (06-11-2018)

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten > Doe mee met PMD!

Doe mee met PMD! (06-11-2018)

RSS

Afvalinzamelaars en gemeenten slaan de handen ineen om de kwaliteit van de ingezamelde plastic verpakkingen te verbeteren. Inwoners stoppen nu - veelal vanuit onwetendheid - materiaal bij het PMD dat er niet bij hoort zoals tuinstoelen, speelgoed, vijverfolie of medisch materiaal.

Dat geeft problemen in de verwerking en dus in de recyling. Zonde! Want samen kunnen we weer heel wat moois van goede plastics, blikjes en drinkpakken maken.

Samen gescheiden inzamelen

Uit onderzoek blijft dat 80 tot 95% van de huishoudens het een goed idee vindt dat PMD gescheiden wordt ingezameld en ze willen hier ook aan meewerken. Maar niet altijd weten inwoners dat het bij PMD alleen om verpakkingen gaat. Ook is hen niet altijd duidelijk dat drankpakken bij PMD horen. Daarnaast denken sommige inwoners dat etenswaren, dozen of glas, er wel bij mogen, terwijl dat toch echt geen PMD is.

PMDdoemee.nl

Maar wat mag er dan in de oranje container? PMD staat voor Plastic, Metaal (blik) en Drinkpakken. Verpakkingen hoeven niet uitgespoeld te worden, maar moeten wel leeg zijn. Doppen en deksels mogen op de verpakking blijven zitten. Kijk voor meer scheidingsinformatie op www.doemeemetpmd.nl.

Contact

E-mail: gemeente@dewolden.nl

Bel ons op:

14 0528
(zonder kengetal)

Postadres

Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2
7921 GD Zuidwolde

Openingstijden

Contactinformatie