Eerste leskist ‘Smaaklessen’ voor basisschool De Heidevlinder (21-02-2018)

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten > Eerste leskist ‘Smaaklessen’ voor basisschool De Heidevlinder

Eerste leskist ‘Smaaklessen’ voor basisschool De Heidevlinder (21-02-2018)

RSS

Op woensdag 21 februari 2018 overhandigt wethouder Mirjam Pauwels een leskist voor de ‘Smaaklessen’ aan leerlingen/directie van basisschool De Heidevlinder in Zuidwolde.

Smaaklessen is een uniek lesprogramma over eten en smaak voor de groepen 1 t/m 8 van de basisschool. Het beleven van voedsel staat centraal. Door Smaaklessen krijgen kinderen flink wat kennis over eten én ervaring met gezond en duurzaam kiezen. Het gaat om proeven, ruiken, horen, voelen en kijken. JOGG-wethouder Mirjam Pauwels: “Ik ben blij dat de scholen de smaaklessen actief aan de kinderen aanbieden. Samen met ouders kunnen wij ervoor zorgen dat gezond en lekker eten de normaalste zaak van de wereld wordt voor kinderen.”

Waarom Smaaklessen?
Eten is kiezen! En er is veel te kiezen. Vegetarisch of vlees? Een appel of koek mee naar school? Cola of water? Doormiddel van Smaaklessen wordt de nieuwsgierigheid en interesse van kinderen naar hun eten opgewekt. Weten waar je eten vandaan komt helpt om bewuste, gezonde keuzes te maken. Dit programma draagt bij aan het sportstimuleringsbeleid van beide gemeenten.
Ieder schooljaar nemen vijf basisscholen uit de gemeente De Wolden en tien basisscholen uit de gemeente Hoogeveen deel aan de Smaaklessen.
Sinds september 2017 sponsort Rabobank Het Drentse Land voor drie schooljaren de Smaaklessen in de gemeenten De Wolden en Hoogeveen. Hierdoor is een mooie samenwerking ontstaan tussen de Rabobank en De Wolden Sport/Sportief Hoogeveen.

Gastdocenten
De Smaaklessen worden gegeven door Geralda Wulff en Elisabeth de Rooij in de gemeente De Wolden en door Baukje Hoogeveen en Jolanda Kats in de gemeente Hoogeveen. De sportfunctionarissen verzorgen de verdiepingslessen in het tweede jaar.
Alle deelnemende scholen ontvangen een Smaakleskist cadeau van de Rabobank. In deze leskist zitten onder andere een lesmap en keukengerei.

Meer informatie
Meer informatie over de Smaaklessen is te vinden op de website www.smaaklessen.nl.