Elke stap telt; Een unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid (09-08-2017)

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten > Elke stap telt; Een unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid

Elke stap telt; Een unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid (09-08-2017)

RSS

De gemeenten De Wolden en Hoogeveen nodigen niet-actieve, minder actieve en sportieve 55-plussers uit voor een informatiebijeenkomst van het nieuw te starten project ‘Elke stap telt’. Deze bijeenkomsten vinden plaats op 28 augustus en 29 augustus. Na afloop kunt u zich daar eventueel aanmelden voor deelname aan het project ‘Elke stap telt’.

Een stappenteller, persoonlijke opbouwplannen, verbeteren van de conditie, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het succesvolle wandeltrainingsprogramma ‘Elke stap telt’.

In 10 weken een betere conditie

In tien weken tijd uw conditie verbeteren zodat het u lukt om een paar kilometer te wandelen. Of als ervaren wandelaar toewerken naar het wandelen van 20 kilometer. Dat is in het kort het doel van ‘Elke stap telt’. Het wandelprogramma is voor iedereen verschillend. Elke deelnemer werkt op zijn of haar eigen niveau aan de conditie. Kosten voor het project zijn € 35,00.

Instapniveau bepalen

Voor de eerste wandelbijeenkomst wordt een wandeltest afgenomen. Aan de hand van de testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau bepaald en krijgt iedereen een stappenteller en een individueel opbouwprogramma.

Wandelen en gezelligheid

Naast het opbouwen van de conditie is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar om hun nieuwe weekschema op te halen, ervaringen uit te wisselen en samen een mooie wandeling te maken. Zo ontmoet je andere deelnemers en kun je afspreken om ook gedurende de week samen met iemand te wandelen.

Aanmelden startbijeenkomst

De Wolden
Dag:  dinsdag 29 augustus
Tijd:  09.30- 11.30
Locatie: Ontmoetingscentrum De Boerhoorn, Oosterweg 14, Zuidwolde

Hoogeveen
Dag:  maandag 28 augustus
Tijd:  14.00-16.00 uur
Locatie: Sporthal Activum, sportveldenweg 2, Hoogeveen

Aanmelden of vragen?

In overleg worden dag en tijdstip van de cursus bepaald. Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Neem dan contact op met de sportfunctionarissen:
De Wolden: Gerdo van Dalen, gerdo.van.dalen@dewoldenhoogeveen.nl, telefoonnummer 06-52580764
Hoogeveen: Eefke Weismann-Hooijer, eweismann-hooijer@sportdrenthe.nl, telefoonnummer 0528-233775

Contact

E-mail: gemeente@dewolden.nl

Bel ons op:

14 0528
(zonder kengetal)

Postadres

Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2
7921 GD Zuidwolde

Openingstijden

Contactinformatie