Functie sociaal ombudsvrouw vervalt (02-01-2019)

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten > Functie sociaal ombudsvrouw vervalt

Functie sociaal ombudsvrouw vervalt (02-01-2019)

RSS
Dit item is verlopen op 16-01-2019.

Per 1 januari 2019 vervalt de functie van de sociaal ombudsvrouw. Na de verkiezingen van 2018 heeft het nieuwe college gezocht naar een nieuwe vorm van cliëntondersteuning met onafhankelijke cliëntraden. Deze vorm krijgt in 2019 z’n beslag.

Irma van Beek was sinds 2015 actief in de functie sociaal ombudsvrouw in de gemeente De Wolden. In de achter ons liggende periode heeft zij inwoners geholpen met het oplossen van kwesties, vraagstukken, klachten, problemen en onduidelijkheden op het gebied van zorg, wonen en leven. Haar ondersteuning was bijzonder waardevol.

Inwoners, raad en college hebben veel waardering voor het werk van Irma van Beek. Als gevolg van de verdere doorontwikkeling van ondersteuning van inwoners in het sociaal domein, is besloten de functie als zodanig, op natuurlijke wijze af te bouwen.

Uw ondersteuning blijft uiteraard gewaarborgd.

Wat betekent dit voor u?

  • Had u recent contact met Irma van Beek in haar functie als sociaal ombudsvrouw? Irma van Beek maakt alle lopende trajecten af.
  • Hebt u vanaf 1 januari vragen over de Wmo, de Wlz, jeugdwet of participatiewet? Neemt u dan contact op met de gemeente via 14 0522, u wordt doorverbonden met één van de consulenten.
  • Wilt onafhankelijke hulp of uitleg over de Wmo, Wlz, jeugdwet of participatie wet? Of wilt u onafhankelijke ondersteuning bij het keukentafelgesprek? U kunt gratis een beroep doen op onafhankelijke cliëntondersteuners. Dit zijn professionals werkzaam bij MEE Drenthe en Stichting Welzijnswerk De Wolden.

MEE Drenthe

De expertise van MEE Drenthe onderscheidt zich door haar specifieke kennis van beperkingen van mensen en de invloed daarvan op het leven in de maatschappij. Specifiek mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel of een vorm van autisme, kunnen hier terecht. U bereikt MEE Drenthe via telefoonnummer 0592 303999.

Stichting Welzijnswerk De Wolden

Stichting Welzijnswerk De Wolden kan met u meedenken over vragen binnen het sociaal domein. Ondersteuning bij problemen op het gebied van bijvoorbeeld relaties, verslaving, wonen, werk en onderwijs. Zij helpt u inzicht te krijgen in uw problemen en ondersteunt bij het oplossen ervan, zodat u na de hulpverlening de problemen (beter) kan aanpakken. Voor contact belt u met 0528-378686.

Klachten

Helaas komt het voor dat u, ondanks alle goede bedoelingen, niet goed wordt geholpen. In dat geval kunt u contact op nemen met de Algemene Ombudsman van gemeente De Wolden. Dit is de heer Van Egdom. De ombudsman houdt elke maand spreekuur. Op het spreekuur kunt u uw klacht aan de ombudsman kenbaar maken. U kunt een afspraak maken via de klachtencoördinator van de gemeente, Anita van Ulsen, telefoonnummer 14 0528. U kunt voor het maken van een afspraak ook mailen naar ombudsman@dewolden.nl.

Contact

E-mail: gemeente@dewolden.nl

Bel ons op:

14 0528
(zonder kengetal)

Postadres

Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2
7921 GD Zuidwolde

Openingstijden

Contactinformatie