Gemeentelijk kunstbezit gaat onder de hamer (18-04-2017)

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten > Gemeentelijk kunstbezit gaat onder de hamer

Gemeentelijk kunstbezit gaat onder de hamer (18-04-2017)

RSS
Dit item is verlopen op 22-04-2017.

Gemeente De Wolden gaat diverse kunstwerken veilen. Samen met het Cultureel Platform De Wolden wordt er op zaterdag 22 april een kunstveiling georganiseerd.

Op vrijdag 21 april hebben inwoners de gelegenheid om alle kunstwerken van de veiling te bezichtigen. De veilig is één van de activiteiten van de cultuurexplosie. Wethouder Mirjam Pauwels: “De gemeente heeft nog diverse kunstwerken zoals schilderijen in haar bezit. Tijdens de veiling willen we onze inwoners graag de kans bieden om één of meerdere van deze kunstwerken aan te schaffen. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan herstel van het kunstwerk ‘De Ontmoeting’ op Blijdenstein.”

Uitgebreid programma

De kunstveiling wordt gehouden op zaterdag 22 april in de raadzaal van het gemeentehuis in Zuidwolde. De veiling begint om 14.00 uur en staat onder leiding van veilingmeester Henk Tissing. Inwoners en andere belangstellenden die de kunstwerken vooraf willen bezichtigen, kunnen hiervoor op vrijdagavond 21 april van 19.00 tot 21.30 uur en op zaterdag 22 april van 11.00 tot 13.30 uur terecht in het gemeentehuis. De te veilen kunstwerken kunnen ook al bekeken worden op www.cultureeldewolden.nl. De kunstveiling wordt muzikaal omlijst door Vari Vocaal, Marius Klein en de Malletband Woudklank. Ook wordt er een graffiti-demonstratie gegeven.

Kunst voor iedereen

Het startbedrag van de te veilen kunstwerken zal tussen de € 20,- en € 50,- komen te liggen. Wethouder Pauwels: “We willen het voor iedereen mogelijk maken om een kunstwerk aan te kunnen schaffen. Het is toch mooi als het openbaar kunstbezit straks in de huiskamers van De Wolden komt te hangen!”

Artotheek

Naast een veiling van kunstwerken, worden er ook werken uit de gemeentelijke kunstcollectie en van kunste­naars uit de regio geëxposeerd in de hal van het gemeentehuis. Deze kunstwerken kunnen uitgeleend worden op zaterdag 22 april van 11.00 tot 13.30 uur. De lijst met kunstwerken die uitgeleend kunnen worden, is te vinden op www.cultureeldewolden.nl.