Gratis compost tijdens landelijke compostactie 17 maart (07-03-2018)

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten > Gratis compost tijdens landelijke compostactie 17 maart

Gratis compost tijdens landelijke compostactie 17 maart (07-03-2018)

RSS
Dit item is verlopen op 18-03-2018.

Zaterdag 17 maart is het voor de twaalfde keer landelijke compostdag. Ook De Wolden doet weer mee! U kunt die dag tussen 08.30 en 12.30 uur gratis een halve kuub compost (per huisadres) ophalen bij de composteerinrichting aan de Slagenweg (in de buurt van Slagenweg 15) in Zuidwolde. Graag inrijden vanaf de Oosterweg en uitrijden naar de Linderweg.

Op vertoon van uw milieupas krijgt u de compost mee. Wilt u voor uw buren ook compost meenemen? Neem dan ook hun milieupas mee!

Met deze actie bedankt de gemeente haar inwoners voor hun inspanning om groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en groenafval gescheiden aan te leveren. Inwoners krijgen het ingezamelde afval nu terug in de vorm van compost.

Opgave niet nodig

U kunt zich niet vooraf opgeven om de compost te reserveren. Op=op!

Goed voor de tuin

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten.

Composteren beter voor het milieu én de portemonnee

Composteren is goed voor het milieu omdat organisch afval nuttig wordt hergebruikt. Bovendien draagt compost bij aan het vastleggen van CO2 in de bodem en helpt het dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Composteren bespaart ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is, in veel gevallen zelfs meer dan de helft goedkoper dan het verbranden van restafval. Kortom: genoeg reden om het GFT-afval goed gescheiden aan te leveren!