Gratis compost tijdens landelijke compostactie 25 maart (14-03-2017)

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten > Gratis compost tijdens landelijke compostactie 25 maart

Gratis compost tijdens landelijke compostactie 25 maart (14-03-2017)

RSS
Dit item is verlopen op 22-03-2017.

Op zaterdag 25 maart aanstaande van 9.00 uur tot 12.00 uur kunnen inwoners van gemeente De Wolden tijdens de landelijke compostactie gratis compost (0,5 m3 per adres) ophalen bij de gemeentewerf in Zuidwolde of bij de gemeentewerf in Ruinen.

Met deze actie bedankt de gemeente haar inwoners voor hun inspanning om groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en groenafval gescheiden aan te leveren. Inwoners krijgen het ingezamelde afval nu terug in de vorm van compost. Wie wil, kan zelf met een aanhanger of kar compost ophalen. U krijgt dan een halve kuub compost mee. Ook mag u eventueel compost meenemen voor uw buren. Zij moeten daarvoor wel aangemeld zijn.

Geïnteresseerd?

U kunt tot en met dinsdag 21 maart een e-mail sturen naar teammaterieel@dewoldenhoogeveen.nl. Graag in de e-mail vermelden op welke gemeentewerf u de compost komt ophalen. Telefonische opgave is ook mogelijk via 14 0528. Aanmeldingen die na 21 maart binnenkomen, kunnen niet meer verwerkt worden. Dit omdat de gereserveerde compost dan nog besteld moet worden. Zonder aanmelding kunt u zaterdag 25 maart geen compost afhalen.

Goed voor de tuin

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten.

Composteren beter voor het milieu én de portemonnee

Composteren is goed voor het milieu omdat organisch afval nuttig wordt hergebruikt. Bovendien draagt compost bij aan het vastleggen van CO2 in de bodem en helpt het dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Composteren bespaart ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is, in veel gevallen zelfs meer dan de helft goedkoper dan het verbranden van restafval. Kortom: genoeg reden om het gft-afval goed gescheiden aan te leveren.