Herinrichting Dorpsstraat in de Wijk (28-02-2018)

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten > Herinrichting Dorpsstraat in de Wijk

Herinrichting Dorpsstraat in de Wijk (28-02-2018)

RSS

Maandag 5 maart start de uitvoering voor de herinrichting van de Dorpsstraat in de Wijk. Na een voorbereiding met de projectgroep in 2017, bestaande uit ondernemers en inwoners van het dorp en de gemeente, gaan we over tot realisatie van de ‘nieuwe’ Dorpsstraat.

Voorbereidingen

De eerste voorbereidende werkzaamheden die worden uitgevoerd, is de kap van minder vitale bomen langs de Dorpsstraat. Daarna gaan de nutsbedrijven (elektriciteit, gas en water) meerdere kabels en leidingen vervangen en verleggen.

Planning

De aanleg van het nieuwe wegprofiel met een hemelwaterriool start in mei 2018. Voordat deze fase start, organiseert de gemeente - samen met de aannemer - in april een inloopavond voor inwoners en belangstellenden over de omleidingsroutes en de planning. De verwachting is dat de ‘nieuwe’ Dorpsstraat eind 2018 in volle glorie voor iedereen is te bewonderen.

Wethouder Jan ten Kate: “Ik kijk terug op een mooie en goed bezochte inloopavond in juli 2017. De projectgroep heeft gezamenlijk hard gewerkt om te komen tot een goed ontwerp. En dat is ze gelukt! Ik wil dan ook een groot compliment geven aan de projectgroep. Ik hoop dat we de realisatie op dezelfde manier gezamenlijk kunnen oppakken.”

Herinrichting Dorpsstraat

Herinrichting van de Dorpsstraat wordt uitgevoerd vanaf het Veenhovenplein tot aan Ontmoetingscentrum De Havezate. De herinrichting is een invulling van de doelstelling: een toekomstig de Wijk waar het goed wonen, winkelen en ondernemen is en waarin de Wijk aantrekkelijk is voor bezoeker en inwoner.