Inbrekers gaan niet met vakantie (30-07-2019)

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten > Inbrekers gaan niet met vakantie

Inbrekers gaan niet met vakantie (30-07-2019)

RSS

De Wolden wil het aantal woninginbraken in haar gemeente terugdringen. In de zomer slaan veel inbrekers toe omdat zij weten dat bewoners van huis zijn. Het is vaak eenvoudig de woningen eruit te kiezen waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan.

Spandoeken in de Wijk en Zuidwolde

In de Wijk en Zuidwolde worden de komende dagen spandoeken opgehangen die inwoners bewust moeten maken van het verhoogd risico op woninginbraak.

Wat kunt ú doen tegen woninginbraken?

Wacht niet tot het te laat is, maar volg deze tips op:

  • Op vakantie? Licht de buren in

Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en deze een bewoonde indruk geven. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan te doen.

  • Bel 112 bij verdachte situaties

Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie direct de politie via telefoonnummer 112 moeten bellen. Deze oproepen vallen onder de hoogste prioriteit van de politie. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in uw huis terwijl u er niet bent of ze zien onbekende personen bij uw huis).

  • Voor de thuisblijvers; let op insluipers

Ramen en deuren staan vaker open met mooi weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen. Hij gaat binnen enkele minuten met uw spullen er vandoor. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even naar de buren of boodschappen doen. Wees u ervan bewust dat als u naar boven gaat om de was op te hangen iedereen zo binnen kan wandelen. Zorg dat u kunt zien of horen wat er gebeurt. Leg geen kostbare spullen in het zicht.

Ga dus zelf aan de slag met veilig wonen. Want een goed beveiligde woning én uw oplettende gedrag zorgt voor maximaal 90 procent minder kans op een inbraak. Kijk voor meer preventietips op www.politiekeurmerk.nl/bewoners/preventietips.