Kinderen genieten van Oudhollandse spelletjes (03-07-2019)

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten > Kinderen genieten van Oudhollandse spelletjes

Kinderen genieten van Oudhollandse spelletjes (03-07-2019)

RSS
Dit item is verlopen op 24-07-2019.

De afgelopen periode hebben de JOGG-studenten Tim Mulder en Jorn Stolhof alle scholen in De Wolden bezocht om de kinderen te laten kennis maken met Oudhollandse spelletjes. Op een paar scholen zijn ze zelfs twee keer geweest. Om ervoor te zorgen dat alle kinderen de spelletjes nog een keer spelen hebben zij een instructieboekje overhandigd aan JOGG wethouder Mirjam Pauwels. Alle klassen in De Wolden ontvangen dit boekje.

Waar tegenwoordig veel kinderen moeite hebben om achter de PC of iPad weg te komen was dat vroeger toch anders. Zaklopen blikgooien, steltlopen en hinkelen, het zijn spelletjes die toen veel gespeeld werden. Om de kinderen hier kennis mee te laten maken bezochten de studenten Sportkunde van de Hanze Hogeschool in de pauzes alle Woldense scholen. En de kinderen waren razend enthousiast: rode wangetjes na een parcours zaklopen of trotse gezichten wanneer het lukte om zelfstandig met de stelten te lopen. Het gezonde en verse fruit na afloop werd ook heerlijk opgegeten, er bleef niets over.

JOGG-wethouder Mirjam Pauwels, “Ik ben erg blij met dit boekje zodat de kinderen de spelletjes nog een keer kunnen spelen. Hierdoor komen de kinderen nog meer in beweging en ontstaat er ook een gezellige sfeer in de klas.”

Te downloaden: