Lamko Hulzebos verzorgt Kick Off van de The Daily Mile in de Wijk (09-05-2017)

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten > Lamko Hulzebos verzorgt Kick Off van de The Daily Mile in de Wijk

Lamko Hulzebos verzorgt Kick Off van de The Daily Mile in de Wijk (09-05-2017)

RSS
Dit item is verlopen op 23-05-2017.

Met een loopclinic op het speelplein voor alle kinderen van obs de Horst gaf Lamko Hulzebos het startsein voor de The Daily Mile. Obs de Horst is de vijfde school in De Wolden die hieraan meedoet.

Na een warming-up liepen de kinderen een paar rondjes met Lamko en werd er een estafetterace gehouden. De kinderen vonden het heerlijk en genoten volop. En natuurlijk moest Lamko Hulzebos (Nederlands kampioen Marathon voor 50+) handtekeningen aan de kinderen uitdelen.

Fitte kinderen

Het doel van The Daily Mile is heel simpel: fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school! Erben Wennemars is de grootste ambassadeur. Het is een heel eenvoudig, maar effectief concept dat toegepast kan worden op elke basisschool of peuterspeelzaal. De impact kan enorm zijn; niet alleen de conditie van de kinderen verbetert, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn gaan vooruit. Lamko Hulzebos geeft aan het einde van de clinic de kinderen ook nog een tip mee. ”Het is ook gewoon lekker om regelmatig sportief bezig te zijn. Je voelt je veel fitter en naarmate je vaker sport wordt dat alleen maar mee”, aldus Lamko.

Bidon

”Gemeente De Wolden vindt het ook erg belangrijk dat kinderen veel buiten zijn en regelmatig en gevarieerd bewegen”, zei wethouder Mirjam Pauwels (JOGG). ”Daarom hebben de kinderen een bidon gekregen waarop ze hun eigen motivatie kunnen opschrijven of tekenen. Zo worden zij er aan herinnerd om even lekker te gaan bewegen”, aldus de wethouder.