Maak het inbrekers lastig! (12-12-2017)

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten > Maak het inbrekers lastig!

Maak het inbrekers lastig! (12-12-2017)

RSS

Nu het buiten langer donker dan licht is, grijpen inbrekers het duister aan om hun slag te slaan. In de winterperiode is vaak een toename van het aantal woninginbraken, vooral in kleinere gemeenten.

Wat kunt u zelf doen om het inbrekers lastiger te maken? Onthoud het ‘3L-principe’: Licht, Lawaai en Lang werk. Inbrekers proberen de kans om gepakt te worden zo klein mogelijk te maken. Daarom slaan ze vaak toe in het donker. Ze worden gehinderd als er ineens een lamp aangaat. En ze vinden het niet fijn als ze te maken krijgen met een slot dat een paar minuten duurt om open te maken.

Bel 112

Ziet u iets verdachts? Aarzel dan niet en bel 112. Volgens de politie gebeurt 60 procent van de aanhoudingen voor een woninginbraak op heterdaad. En daarvan begon 80 procent met een melding van een alerte burger.

Handige tips

  • Een inbreker heeft aan 30 seconden genoeg. Sluit dus altijd ramen en deuren, ook al bent u maar even weg.
  • Bent u langer van huis? Creëer een bewoonde indruk met behulp van een tijdschakelaar. Denk ook aan buitenverlichting met eventueel een bewegingsmelder.
  • Draai sloten altijd op slot. Alleen de deur dichttrekken is niet voldoende. Met een stukje plastic heeft een inbreker deze zo weer open.
  • Laat geen sleutels aan de binnenkant van een slot zitten. Een inbreker kan dan eenvoudig bij de sleutel komen door een gaatje te boren onder het slot.
  • Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Hebt u veel waardevolle spullen? Gebruik dan een kluis en/of een alarminstallatie.