Plan je wandeling op www.wandelnet.nl (21-05-2019)

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten > Plan je wandeling op www.wandelnet.nl

Plan je wandeling op www.wandelnet.nl (21-05-2019)

RSS

Al meerdere jaren ligt er een netwerk van gemarkeerde wandelpaden van knooppunten naar knooppunt in de omgeving van De wijk, Fort en Veeningen.

Sinds zomer 2018 is dit netwerk uitgebreid naar Zuidwolde en het zuidoostelijke deel van de gemeente de Wolden. Stichting Reco heeft hier in samenwerking met de Provincie, de gemeente en het Recreatieschap een netwerk van wel 750 kilometer aan wandelpaden gemarkeerd.

Wat is een wandelknooppuntennetwerk

Het wandelnetwerk maakt gebruik van wandelknooppunten, net als het fietskooppuntennetwerk. Op de wandelkaart zijn knooppuntnummers aangegeven. Op de locatie zelf staat een knooppuntpaal. Hierop is een kaart bevestigd van de directe omgeving met vermelding van de nabijgelegen knooppunten. De wandelaar kiest in welke richting hij wil wandelen. De wandeltrac├ęs tussen de knooppunten in zijn bewegwijzerd met witte bordjes met bruine pijlen. Bij het volgende knooppunt maakt de wandelaar weer de keuze in welke richting hij de wandelroute wenst te vervolgen.

Informatiepanelen en kaartjes

Bij de lokale Toeristische informatiepunten en dorpshuizen in de gemeente de Wolden, maar ook in Hoogeveen, zijn kaarten verkrijgbaar. Met behulp van deze kaarten kan de wandelaar een route bepalen. Op een aantal plaatsen staan informatiepanelen. Dit zijn de locaties waar vaak makkelijk een auto geparkeerd kan worden en gestart wordt met een wandeling.

Routeplanner op internet

Maar vanaf nu is er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de routeplanner op de site www.wandelnet.nl/knooppuntenplanner. Zo kan er nog makkelijker een route voorbereid worden.

Contact

E-mail: gemeente@dewolden.nl

Bel ons op:

14 0528
(zonder kengetal)

Postadres

Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2
7921 GD Zuidwolde

Openingstijden

Contactinformatie