Start ‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer’ in Drenthe (18-05-2017)

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten > Start ‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer’ in Drenthe

Start ‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer’ in Drenthe (18-05-2017)

RSS
Dit item is verlopen op 20-05-2017.

Op vrijdag 19 mei 2017 start het verkeerseducatieprogramma VOMOL in Drenthe. Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD), CUMELA Nederland en Terra MBO stimuleren dat ‘Groot en Klein’ veilig samengaan.

Het VVBD streeft met de campagne “Samen richting Nul verkeersslachtoffers!” naar zo min mogelijk verkeersslachtoffers in Drenthe. Om aandacht te vragen voor het landbouwverkeer stimuleert het VVBD het verkeerseducatieprogramma ‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer’ (VOMOL). CUMELA Nederland wil als brancheorganisatie voor agrarisch loonwerk, cultuurtechniek, grondverzet en meststoffendistributie op een actieve wijze het verkeersgedrag rond (land)bouwverkeer voor alle weggebruikers structureel veiliger maken. Samen met de leerlingen van Terra MBO, de toekomstig trekkerchauffeurs, organiseren zij een pakkend lesprogramma over het veilig omgaan met opvallend landbouwverkeer.

Interactief lesprogramma

Tijdens het verkeerseducatieprogramma VOMOL op 19 mei 2017 in Zuidwolde (gemeente De Wolden) krijgen 120 leerlingen van de hoogste groepen van OBS Het Groene Hart en CBS De Heidevlinder praktische kennis en informatie over verkeerssituaties en de grote, opvallende landbouwvoertuigen van de toekomstig chauffeurs zelf. Zo neemt het verkeersinzicht bij alle betrokkenen toe, zowel bij kinderen maar ook bij de chauffeurs, en wordt veilig gedrag in het verkeer gestimuleerd.

Start campagne

Wij nodigen u van harte uit bij de aftrap van deze campagne op 19 mei 2017 in Zuidwolde aanwezig te zijn. Met een scala aan grote, opvallende en indrukwekkende landbouwvoertuigen zal wethouder Jan ten Kate van gemeente De Wolden aan de kinderen laten zien hoe ‘Groot en Klein’ veilig met elkaar om kunnen gaan.

Programma vrijdag 19 mei 2017
Locatie: Kerkplein te Zuidwolde, Hoofdstraat 98, 7921 AP Zuidwolde.
Datum: Vrijdag 19 mei 2017.
08:45 uur: Ontvangst op het kerkplein in Zuidwolde.
08:55 uur: Groep 8 van OBS Het Groene Hart is aanwezig voor de eerste les ‘Veilig Omgaan Met Opvallend landbouwverkeer’.
09:00 uur: Wethouder J. ten Kate zal deze dag openen en het startschot geven voor ‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer’ in Drenthe.
09:10-09:45 uur: Foto- en interviewmomenten. Groep 8 van OBS Het Groene Hart krijgt ondertussen les van de “toekomstig trekkerchauffeurs” van Terra MBO.