Verzorg met uw vereniging een huis-aan-huis inzameling van textiel (15-05-2019)

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten > Verzorg met uw vereniging een huis-aan-huis inzameling van textiel

Verzorg met uw vereniging een huis-aan-huis inzameling van textiel (15-05-2019)

RSS

Sympany zamelt in De Wolden textiel in met containers en huis-aan-huis inzamelingen. Gemeente De Wolden wil de huis-aan-huis inzamelingen graag uit laten voeren door goede doelen en lokale verenigingen/instellingen. De gemeente verwacht dat de inzameling daardoor beter wordt uitgevoerd en er meer textiel wordt ingezameld. Verenigingen die gaan inzamelen ontvangen daarvoor een vergoeding.

Hoeveel kunt u verdienen?

U kunt € 250,- per ton ingezameld textiel verdienen. Hoe meer u in zamelt hoe meer u verdient.

Wat houdt de huis-aan-huis inzameling van textiel precies in?

U kiest een gebied/dorp in de gemeente waar u wilt gaan inzamelen. In dat gebied verspreidt u huis-aan-huis zakken/stickers, die u van Sympany krijgt. Twee weken later haalt u de volle zakken op en verzamelt die op een centrale plaats (depot). Binnen enkele dagen na de inzameling komt Sympany de volle zakken ophalen. De textiel wordt gewogen en u ontvangt van de gemeente de vergoeding. De gemeente kondigt de inzameling aan via De Wolder Courant en via de afvalapp. U kunt uiteraard ook zelf in de dorpskrant en uw eigen verenigingsblaadje melding maken van de inzameling. Hoe beter de inwoners geïnformeerd zijn hoe meer u inzamelt. Wanneer u gaat inzamelen, doet u dat voor een heel jaar (1 keer per kwartaal, in 2019 dus nog 2 keer).

Voorwaarden voor deelname

  • De einddatum om uw vereniging aan te melden is: maandag 1 juli 2019.
  • U meldt uw vereniging aan via https://www.sympany.nl/hah-dewh/.
  • Op de site van Sympany leest u de voorwaarden en de inzameldata.
  • Wanneer u uw vereniging aanmeldt, wordt u ook verwacht bij de informatieavond die gepland staat op 9 juli in het gemeentehuis.
  • Wanneer meerdere verenigingen zich aanmelden voor hetzelfde gebied, wordt de inzameling over de verenigingen verdeeld.

Voor vragen kunt u terecht bij Sympany (Louise Kirby-Petruccio), telefoonnummer 030-6568716 of l.kirby@sympany.nl.