Weet u wat er bij het textiel hoort? (05-03-2019)

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten > Weet u wat er bij het textiel hoort?

Weet u wat er bij het textiel hoort? (05-03-2019)

RSS

Sinds 1 januari 2019 wordt de textielinzameling in De Wolden gedaan door Sympany in samenwerking met kringloopwarenhuis Het Goed. Sympany zamelt textiel in via speciale containers en huis-aan-huis inzamelingen. Maar hoe moet textiel nou eigenlijk worden aangeboden en wat hoort er wel of niet bij textiel?

Textielcontainer of huis-aan-huis ingezameld

Op centrale locaties in De Wolden staan textielcontainers, bijvoorbeeld bij de supermarkt. Daar kunt u uw textiel, in een gesloten (plastic) zak, in doneren. Zorg er wel voor dat de zak goed afgesloten is, dan blijft het textiel beschermd tegen vuil en nattigheid.

Textiel wordt ook huis-aan-huis ingezameld. Handig, voor als u niet zo mobiel bent. De eerstvolgende inzamelingsdag is op vrijdag 22 maart.

Wel lakens en dekens, geen dekbedden en kussens

Oude (of versleten) kleding, handdoeken, theedoeken, knuffels, gordijnen en petten verdwijnen nog steeds te vaak bij het restafval. En dat is zonde, want daardoor wordt het simpelweg verbrand en krijgt het geen kans op hergebruik! Vaak is dat omdat mensen niet zo goed weten waar ze het moeten laten. Sympany heeft daarom een heel handig overzichtje gemaakt met wat wel en wat niet bij het textielafval hoort.

Wat opvalt is dat dekbedden en kusĀ­sens dus niet bij het textiel horen, deze kunt u bij het restafval doen, of naar de milieustraat brengen. Twijfelt u of iets wel of niet bij het textiel hoort? Kijk dan op de website van Sympany voor een volledige lijst.

Geef uw goede spullen een nieuwe bestemming

Heeft u spullen die nog goed zijn, maar die u niet meer wilt of kunt gebruiken? Breng ze dan naar de Kringloopwinkel of laat ze ophalen.

Contact

E-mail: gemeente@dewolden.nl

Bel ons op:

14 0528
(zonder kengetal)

Postadres

Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2
7921 GD Zuidwolde

Openingstijden

Contactinformatie