Zuidwest Drenthe sportief op de kaart! (06-12-2017)

Home > Direct regelen > Nieuwsberichten > Zuidwest Drenthe sportief op de kaart!

Zuidwest Drenthe sportief op de kaart! (06-12-2017)

RSS

De (toeristische) ondernemersverenigingen in De Wolden, Hoogeveen, Westerveld en Midden-Drenthe slaan de handen ineen om de regio Zuidwest Drenthe als aantrekkelijk sportgebied op de kaart te zetten.

Alle goede voorzieningen (wandel- en fietspaden, zwem- en vaarwater) en verschillende sportieve evenementen nodigen uit om lekker actief buiten bezig te zijn. Buiten sporten en bewegen past bovendien in de groeiende aandacht voor gezond leven en geeft een extra dimensie aan de beleving van de natuur, zo is de gedachte achter het zogenaamde Leader-project. Leader is een Europees subsidieprogramma, gericht op het versterken van het platteland. Inwoners kunnen zelf met vernieuwende plannen komen; Leader helpt hen om deze uit te voeren.

Bijzondere producten

Door het aanbod op sportgebied in Zuidwest Drenthe aan te vullen met meer bijzondere producten, zoals een ‘Nature Game’ en een ‘Belevenispad’ moet nog meer sportieve recreanten en toeristen trekken. Ook inwoners worden aangemoedigd om er in hun eigen omgeving op uit te gaan en te ervaren wat de regio te bieden heeft.

Project ‘Buiten sporten en bewegen Zuidwest Drenthe’

Het project ‘Buiten sporten en bewegen Zuidwest Drenthe’ wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Leader Zuidwest Drenthe. De provincie Drenthe en de vijf gemeenten van Zuidwest Drenthe zijn medefinanciers van het programma. Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.