Kees de Rijk

Home > Direct regelen > Trouwambtenaren > Kees de Rijk

Kees de Rijk

Mijn naam is Kees de Rijk en ik woon samen met mijn vrouw Jannie sinds 1992 in het pittoreske dorpje Ansen. In het dagelijks leven werk ik bij de politie. In 1993 ben ik in de toenmalige gemeente Ruinen benoemd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.

Dat was in die periode nog een heuse sollicitatieprocedure, een gesprek met de burgemeester en de wethouder personeelszaken.

Daarna werd je in het diepe gegooid. Geen opleiding of cursus. Een keer kijken bij een collega ambtenaar van de burgerlijke stand en dan die eerste huwelijkstoespraak....... Misschien was ik toen nog wel zenuwachtiger dan het bruidspaar. De bundel huwelijkstoespraken geschreven door de heren Visser en de Groot heeft mij in ieder geval bij deze eerste toespraak de nodige steun gegeven.

De vijftien jaar die ik nu ambtenaar van de burgerlijke stand ben, geeft mij nog steeds voldoening om huwelijken te voltrekken. Iedere huwelijksvoltrekking is toch steeds weer anders. Ik probeer altijd bruidsparen een persoonlijke boodschap mee te geven. Voor zover ik dit kan beoordelen, wordt dat op prijs gesteld.

Eén van mijn grootste hobby’s is koken. Ik beleef daar ontzettend veel plezier aan. Verder zit ik nog in de Raad van Toezicht van een verzorgingstehuis. Al met al, in mijn vrije tijd verveel ik mij niet.

Contact

E-mail: gemeente@dewolden.nl

Bel ons op:

14 0528
(zonder kengetal)

Postadres

Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2
7921 GD Zuidwolde

Openingstijden

Contactinformatie