Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Melding doen sportverenigingen

Vanaf 11 mei kunnen sporters weer meedoen aan (begeleide) buitensportactiviteiten. Wilt u als vereniging of club het sporten (weer) opstarten? Dan meldt u dit aan de gemeente. Zo houden wij overzicht over het sportaanbod in De Wolden. En zorgen we er samen voor dat de inwoners van De Wolden veilig en verantwoord kunnen sporten volgens de richtlijnen van het RIVM. 

Na uw melding

De gemeente beoordeelt uw melding. Wij nemen alleen contact met uw vereniging op als wij vragen hebben, het formulier niet volledig is ingevuld of u hebt iets aangegeven dat niet kan. U hoeft dus niet te wachten met het starten van de sportactiviteiten.

Protocol

Om veilig sporten te kunnen garanderen, heeft de Veiligheidsregio Drenthe een protocol opgesteld met alle regels en maatregelen voor buitensport.

Kansen, mogelijkheden en tips

Niet-leden laten meedoen

  • Het kabinet heeft opgeroepen om ook niet-leden de kans te geven mee te doen met de sportactiviteiten. Voor uw vereniging een kans om mensen kennis te laten maken met uw sport en eventueel op termijn nieuwe leden te werven. Maar ook om uw maatschappelijke betrokkenheid te tonen. 
  • Dit is natuurlijk niet verplicht. Uw vereniging regelt dit zelf.

Hulp en subsidie

  • Hebt u vragen of wilt u tips over hoe u als vereniging de buitensportactiviteiten aanpakt, dan kunt u terecht bij onze sportmedewerkers.
  • Wilt u mensen trainen om te helpen bij het aanbieden van de sportactiviteiten? Dan kunt u misschien opleidingsgeld krijgen via het project Maatschappelijke diensttijd van SportDrenthe. Meer informatie SportDrenthe: 0528 - 23 37 75 of info@sportdrenthe.nl.

Tips

Uw vaste trainer of instructeur hoeft niet alle activiteiten zelf te begeleiden. U kunt de hulp inroepen van vrijwilligers. Daarbij is het handig om te werken met een centrale trainer die de oefenvormen maakt en een paar uitvoerders die de training daadwerkelijk verzorgen of begeleiden. Ook jongeren tussen 12 en 18 jaar kunnen na een korte instructie een kleine groepen begeleiden.

Meer informatie

Meer informatie over de landelijke regels voor buitensportactiviteiten vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl