Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Mogelijkheden voor grotere terrassen

Op 1 juni mag de horeca naar verwachting weer beperkt open. Om 1,5 meter afstand te kunnen garanderen, wil de gemeente met horecaondernemers overleggen over tijdelijke uitbreiding van de terrassen. Hiervoor mag de horeca - in overleg en als het haalbaar is - gebruik maken van de openbare ruimte die direct bij het café of restaurant ligt. Dit is maatwerk, we bekijken per situatie samen met u wat mogelijk is. Mail uw plannen naar de gemeente.

Wat u moet weten

  • Als uw terras samen met die van andere horecaondernemers grenst aan gemeentegrond, zoals bijvoorbeeld aan de Brink in Ruinen, dan  verwachten wij van u vooraf een gezamenlijk bedacht en gedragen plan.
  • We verwachten dat u de omwonenden op de hoogte brengt van uw plannen.
  • Het crisisteam van de gemeente (en Veiligheidsregio Drenthe) beoordelen uw plan voor een groter terras. Zodra het plan is goedgekeurd, geeft de horecacoördinator van de gemeente, in overleg met de afdeling vergunningverlening, mondelinge toestemming.
  • De uitbreiding van uw terras geldt alleen tijdens de coronamaatregelen.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 16:00 uur Morgenavond van 18:00 tot 20:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl