Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Onze dienstverlening gaat door in aangepaste vorm.

Nieuwsoverzicht

Landelijke maatregelen

Landelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden vindt u op de website van Rijksoverheid. De maatregelen gelden in ieder geval tot en met 1 juni.

Aantal besmettingen

Updates van het aantal besmettingen in Drenthe vindt u op de website van GGD Drenthe

Update coronavirus gemeente De Wolden 

26 maart 21.00 uur

Alle toilet-, was- en douchevoorzieningen op campings en jachthavens in Noord-Nederland zijn nu gesloten. Dit is het gevolg van de nieuwe noodverordening (pdf - 0,2 MB) , die is aangepast door de 3 Veiligheidsregio's Noord-Nederland. 

20 maart 17.00 uur

De 12 Drentse burgemeesters hebben de maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, aangescherpt en aangevuld. Besloten is dat paasvuren niet doorgaan en buurthuizen alleen open zijn voor zorgtaken. Het Regionaal Beleids Team (RBT) heeft een aanwijsbesluit (pdf - 0,0 MB)  vastgesteld zodat boa's en toezichthouders ook kunnen handhaven bij overtredingen van alle maatregelen. 

18 maart 17.00

De landelijke maatregelen om het coronavirus te bestrijden, raken veel ondernemers en zzp'ers. Er zijn regelingen om u te helpen. Over de zzp-regeling is nog geen concrete informatie bekend.

18 maart 9.00 uur

De buurtteams zijn gewoon aan het werk. Hebt u vragen, hebt u hulp nodig of wilt u zelf helpen? Neem dan contact op.  

17 maart 12.00 uur

De dienstverlening van gemeente Hoogeveen gaat tijdens het coronavirus gewoon door, alleen in aangepaste vorm.  U kunt ook de verklaring van burgemeester De Groot over de aangepaste dienstverlening lezen. 

17 maart 8.00 uur

Vanaf maandag 16 maart tot en met 6 april 2020 is een noodverordening  van kracht in de Veiligheidsregio Drenthe. Deze noodverordening is dus ook geldig in gemeente De Wolden. Dit hebben de burgemeesters van Drenthe in een gezamenlijke verklaring bekend gemaakt. 

15 maart 20.30 uur

Het kabinet heeft nieuwe maatregelen bekendgemaakt om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. 

13 maart 21.00 uur

Vrijdagavond 13 maart is besloten in Drenthe voor de Corona-aanpak GRIP-4 in te stellen. De opschaling naar GRIP-4 wordt gedaan in situaties waarin een crisis de gemeentegrenzen overstijgt. Het heeft als gevolg dat er een Regionaal Beleidsteam is gevormd, bestaande uit de burgemeesters van Drenthe. Marco Out, als voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe (VRD), geeft leiding aan dit team. Bij het nemen van beslissingen op gemeentelijk niveau handelen we in lijn met de beslissingen die de VRD neemt. Meer informatie vindt u op www.vrd.nl

Contact met de gemeente

U bent op afspraak welkom in het gemeentehuis in De Wolden.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl