Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Uw eigen situatie

De situatie rond het coronavirus brengt veel onzekerheid met zich mee. Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt over verschillende onderwerpen. Er zijn een aantal organisaties die u kunnen helpen. Misschien herkent u zich in 1 van de onderstaande situaties. 

Hulp in uw dagelijks leven

Hulp voor u en uw kinderen

  • Buurtteams (Welzijn De Wolden): helpt als u behoefte hebt aan een praatje of tips nodig hebt bij het invullen van uw dag in deze nieuwe situatie. Als het nodig is, verwijzen de medewerkers van Welzijn De Wolden u door naar andere organisaties die u kunnen helpen. U kunt bellen: 0528 - 37 86 86.
  • Centrum voor Jeugd en Gezin: helpt u als u vragen hebt over de opvoeding van uw kind of als u niet goed weet hoe u uw kind in deze tijd moet begeleiden. Of bijvoorbeeld als uw kind geen laptop heeft om het schoolwerk thuis te kunnen doen. U kunt bellen: 0528 - 37 86 24
  • Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar die in vertrouwen met iemand willen praten, is er de kindertelefoon: 0800 – 04 32 of chatten via de website.
  • Jongeren kunnen ook bellen met jongerenwerkers van Young De Wolden (Yvonne, Ruben, Mascha of Dieuwertje): 0528 - 37 86 86 of Instagram.

Zorgen om een kind

Maakt u zich zorgen over de veiligheid van uw kind of van een kind bij u in de buurt? Of vermoedt u dat de veiligheid van het kind in gevaar is? Bel dan met Veilig Thuis: 0800 - 20 00. Dit is een gratis nummer dat u 24 uur per dag kunt bellen. U kunt ook anoniem bellen. 

Naar de website van Veilig Thuis

Geen geld voor boodschappen

Hebt u door de maatregelen rond het coronavirus te weinig geld om boodschappen te doen? Dan kunt u een noodpakket aanvragen bij Welzijn de Wolden: 0528 - 37 86 86.

Meer over deze noodregeling

Uw medische situatie

Als u klachten hebt

  • Hebt u zelf medische klachten, bel dan uw huisarts. Ga niet zelf naar het spreekuur.
  • Hebt u andere vragen over uw eigen situatie, bel dan de GGD Drenthe, tussen 8.00 - 17.00 uur: 0592 - 30 63 00.
  • Het RIVM en de GGD verzamelen vragen en beantwoorden de meest gestelde vragen op de website van het RIVM. Ook kunt u het landelijke informatienummer bellen, tussen 08.00 - 20.00 uur: 0800 - 13 51

Meedoen aan onderzoek

Met de coronacheck-app kunnen zorgverleners de gezondheid van grote groepen mensen op afstand volgen. Het helpt ziekenhuizen beter in te spelen op de zorgbehoefte in de regio.

In de app geeft u dagelijks gezondheidsgegevens door. Bijvoorbeeld hoeveel u hoest, of u kortademig bent en wat uw temperatuur is. De app stuurt deze gegevens door naar het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. U krijgt binnen 48 uur een bericht van het medisch team. 

Aanmelden voor de coronacheck in Drenthe

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 13:30 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl