Zorg en welzijn

Vluchtelingen uit Oekraïne zijn tijdens hun verblijf in Nederland verzekerd voor ziektekosten die vallen onder de basisverzekering. Voor een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis hoeven zij dus niet te betalen. Als u inwoners uit Oekraïne in huis hebt, dan kunnen zij gebruik maken van uw huisarts.

You can also read this page in English or Ukranian

Spoed

Voor spoedvragen kunt u bellen met 112. Voor huisartsenzorg in het weekend en in de avond en nacht kunt u contact zoeken met de huisartsenpost bij ziekenhuis Bethesda: 0900-1120112.

Corona

Op de website van Pharos staat in verschillende talen informatie over het coronavirus en hoe wij hier in Nederland mee omgaan. 

Testen

Voor een test, maakt u een afspraak op de website Coronatest.

Vaccineren

Mensen uit Oekraïne kunnen zich gratis laten vaccineren tegen het coronavirus. Personen vanaf 12 jaar kunnen zonder afspraak terecht op een van vaccinatielocaties van GGD. Bekijk op de website Prikken zonder afspraak, waar de dichtstbijzijnde locatie is. Op de website Plan je prik, kunt u een afspraak maken voor een vaccinatie. 

Mensenhandel

Vluchtelingen uit Oekraïne zijn kwetsbaar om slachtoffer van mensenhandel en uitbuiting te worden. Op de website van CoMensha staat een flyer met punten waar ze op moeten letten. 

Herken mensenhandel

Als u gedwongen wordt te werken voor geen of weinig geld, als uw paspoort in beslag is genomen, als u gedwongen wordt seks te hebben, of mishandeld, gechanteerd of bedreigd wordt: dan bent u slachtoffer van mensenhandel. Bel dan direct met de politie: 0900-8844 of 112.

Huisdieren

Vangt u in uw eigen huis mensen op met huisdieren? Dan adviseren wij u om contact op te nemen met een dierenarts. Meer informatie hierover vindt u op de website van Hulp voor dieren uit Oekraïne.

Zelf hulp nodig

Mensen en organisaties die helpen in de opvanglocaties kunnen terecht bij GGZ Drenthe voor raad en advies over het omgaan met psychisch leed.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 16:00 uur Vanavond van 18:00 tot 20:00 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht