Informatie voor werkgevers

Bent u werkgever en wilt u een vluchteling een baan aanbieden? Hier leest u de belangrijke voorwaarden die daarbij gelden.

Rechten van een werknemer

Een vluchteling uit Oekraïne heeft dezelfde rechten als een Nederlandse werknemer. Bijvoorbeeld recht op een veilige werkplek, pauzes, vakantiedagen en het minimumloon.

Arbeidsovereenkomst

Een werkgever kan een vluchteling alleen aannemen op basis van een arbeidsovereenkomst. De overheid wil vluchtelingen zo beschermen tegen onderbetaling en slechte werkomstandigheden. Vanaf 1 april 2022 geldt er een vrijstelling voor de tewerkstellingsvergunning voor vluchtelingen die vallen onder de Richtlijn Tijdelijke Bescherming. Wel moet de werkgever ten minste 2 werkdagen voordat de werknemer start een melding doen bij UWV.

Informatie van de KVK

Kijk voor meer actuele informatie en aanvullende voorwaarden op de website van de KVK.

Informatie van het UWV

Voor vluchtelingen uit Oekraïne hoeft u geen werkvergunning aan te vragen als zij vallen onder de Richtlijn Tijdelijke Bescherming van de Europese Unie. Als u iemand uit Oekraïne in dienst wilt nemen, moet u dat wel melden bij UWV. Kijk voor meer informatie op de website van het UWV.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht