Wmo hulp melden

Hebt u informatie, advies of hulp nodig? Bijvoorbeeld omdat u uw huis niet schoon en leefbaar kunt houden. Of omdat u door uw beperking moeilijk deel kunt nemen aan alledaagse activiteiten. De gemeente kan u misschien helpen. U kunt het Wmo-team bellen voor meer informatie. Ook kunt u online een melding doen. 

Telefoongesprek

U kunt het Wmo-team van de gemeente bellen als u vragen hebt. Het Wmo-team is van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 10.00 uur en donderdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur telefonisch bereikbaar: 14 0528. Soms kan de Wmo consulent uw vraag meteen beantwoorden. Of de consulent verwijst u naar een andere organisatie. 

Inloopspreekuur

U kunt terecht bij het Wmo-team tijdens het inloopspreekuur van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt zich melden bij de balie van het gemeentehuis aan de Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde. 

Huisbezoek

Hebt u een Wmo-melding gedaan? Dan komt een medewerker van het Wmo-team bij u thuis om met u en eventueel uw naasten te praten over uw situatie. Tijdens dit gesprek bespreekt u samen alle mogelijkheden. 

Gespreksonderwerpen

  • Welk probleem u ervaart
  • Wat u zelf kunt doen, eventueel met hulp van uw kinderen, vrienden, kennissen of anderen
  • Uw woonsituatie en huishouden
  • Of u zelfstandig kunt reizen
  • Contacten met andere mensen
  • Activiteiten buitenshuis, dagbesteding en vrijwilligerswerk
  • Uw financiĆ«le situatie
  • Of u al hulp ontvangt (vanuit andere wetgeving en/of organisaties)

Thuiscoach

Bent u hulpverlener en hebt u hulp nodig met het gezin dat u begeleidt? Of wilt u overleggen? Dan kunt u contact opnemen met een thuiscoach: 0528-291918 of thuiscoach@dewoldenhoogeveen.nl. De thuiscoach zorgt voor een volledige aanpak en is het aanspreekpunt voor het gezin.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht