Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Wmo-pas aanvragen

Aangepaste dienstregeling

Vanwege het coronavirus gelden er andere richtlijnen. U vindt de actuele informatie op de website van Publiek Vervoer.

Lukt het u niet om met de auto of fiets te komen waar u wilt? En zijn de afstanden te ver om zonder vervoersmiddel af te leggen? Dan kunt u misschien gebruik maken van bijvoorbeeld de taxi De Wolden Vervoert. Zijn dit geen passende oplossingen voor u? Dan kunt u een Wmo-pas aanvragen.

Hoe werkt het

  • Een Wmo-pas is bedoeld voor ouderen, langdurig zieken en mensen die langdurig niet kunnen fietsen, autorijden of het openbaar vervoer kunnen gebruiken.
  • In een gesprek met het Wmo-team kijkt u of er andere oplossingen zijn voor uw probleem. Is dit niet het geval, dan dient u een aanvraag in.
  • Met de Wmo-pas reist u met Publiek Vervoer.
  • Er zijn een aantal regels voor het gebruiken van de pas. Deze krijgt u met de Wmo-pas toegestuurd.
  • Reist u verder dan 25 kilometer? Dan vraagt u een pas van Valys aan. 

Kosten

U betaalt met een Wmo-pas een gedeelte van de kosten. Deze kosten zijn vergelijkbaar met de kosten van het openbaar vervoer. De rest van de rekening betaalt de gemeente. 

Aantekeningen op Wmo-pas

U kunt op uw Wmo-pas extra aantekeningen aanvragen. Bijvoorbeeld het meenemen van een rollator of voorin zitten. De Wmo-consulent kan u hier meer over vertellen. U kunt hiervoor contact opnemen met het Wmo-team: 14 0528.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl