Wmo vervoershulpmiddelen

Hebt u moeite met lopen, fietsen, autorijden of kunt u niet reizen met het openbaar vervoer? Samen proberen we een oplossing te vinden. Denk hierbij aan vervoer door familie, vrienden of vrijwilligers. U kunt ook zelf een vervoermiddel kopen of huren. Komt u er zelf of met uw omgeving niet uit? Dan kunt u misschien een vervoershulpmiddel krijgen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Soorten vervoershulpmiddelen

Er zijn diverse vervoershulpmiddelen, de meest voorkomende zijn:

  • scootmobiel
  • driewielfiets 

Kosten

Wanneer u een vervoershulpmiddel krijgt vanuit de Wmo, betaalt u een eigen bijdrage. De eigen bijdrage is maximaal € 19,- per 4 weken. Meer informatie over de eigen bijdrage leest u op de website van het CAK.

Zorg in natura (ZIN) en Persoonsgebonden Budget (PGB)

U kunt op 2 manieren Wmo ondersteuning krijgen. Samen met de Wmo-consulent bespreekt u welke optie het meest past bij uw situatie.

  • Zorg in natura: de gemeente regelt de voorziening die u nodig hebt. Bijvoorbeeld een scootmobiel van een leverancier waar de gemeente een contract mee heeft. De gemeente betaalt de leverancier rechtstreeks. 
  • Persoonsgebonden Budget: u kunt dan zelf bijvoorbeeld een fiets kopen. U krijgt daarvoor een geldbedrag van de gemeente. De gemeente gebruikt de kosten die zij anders zouden betalen aan de leverancier. Ook berekent de gemeente de kosten voor onderhoud en reparatie voor een aantal jaar. U bent verplicht om aan de gemeente uit te leggen waar u het geld aan uitgeeft.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 08:30 tot 16:00 uur Vanavond van 18:00 tot 20:00 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht