Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Aanbrengen slijtlagen op wegen en fietspaden in De Wolden

In opdracht van het college van B&W worden in de week van 29 juni tot en met 3 juli slijtlagen aangebracht op een aantal wegen en fietspaden in De Wolden door de firma NTP Infra uit Hattem. Slijtlagen bestaan uit twee lagen steenslag (split) die kort na elkaar worden aangebracht.

Het betreft de volgende wegen en fietspaden:

  • Fietspad Gijsselterweg/Achterma in Ruinen, tussen Kalenberg (gemeentegrens Hoogeveen) en Echtenseweg;
  • Fietspad Meppelerweg in Ruinen, tussen Ruinerdijk en Dokter Larijweg;
  • Fietspad Commissieweg in de Wijk, tussen Slenkenweg en Respersweg;
  • Fietspad Hoogeveenseweg/Hoofdstraat in Zuidwolde, tussen Steenbergen en het viaduct A28 (gemeentegrens Hoogeveen);
  • Leijenweg in de Wijk, tussen Commissieweg en de Ossesluis.

Om de slijtlagen aan te kunnen brengen zijn de fietspaden en de Leijenweg gestremd voor het verkeer. De (brom)fietsers worden omgeleid worden via de naastgelegen rijbaan. Op de rijbaan wordt de maximum snelheid hierdoor aangepast. Het doorgaande verkeer op de Leijenweg wordt omgeleid via Koekange. Woningen en bedrijven blijven zoveel mogelijk bereikbaar. Er is contact met Renewi. Hulpdiensten kunnen in noodgevallen door het werkvak heen rijden.

Het aanbrengen van slijtlagen is extreem weersgevoelig. Bij regen of als de kans op regen groot is zal een aanpassing van de planning noodzakelijk zijn. Hier geven  wij wijzigingen aan.

Nadere informatie kan worden verkregen bij Gosse Dijk van NTP Infra, te bereiken via 06-53428901 of René Ramaker van gemeente De Wolden, te bereiken via 14 0528.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl