Aandragen Koninklijke onderscheidingen

Op vrijdag 26 april 2024 zijn er aan maar liefst 9 vrijwilligers uit De Wolden Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Een bijzonder moment waarop zij allen, als dank voor hun grote betekenis voor de samenleving, zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Een Koninklijke onderscheiding is een officiële erkenning voor persoonlijk bijzonder werk wat iemand heeft verricht voor de samenleving. Het uitreiken van deze onderscheiding is een mooie manier om de persoon in kwestie in de schijnwerpers te zetten. 

Een vrijwilliger voordragen voor 1 juli

Kent u ook iemand die volgens u in aanmerking komt voor een Koninklijke onderscheiding, iemand die opvalt vanwege (langdurige) bijzondere verdiensten voor de samenleving en wilt u deze persoon voordragen? Neem dan contact op met onze kabinetsmedewerker. Zij kan u in grote lijnen aangeven aan welke voorwaarden moet worden voldaan en of de persoon in kwestie in aanmerking kan komen voor een lintje. Bel hiervoor met 14 0528 of mail naar kabinetszaken@dewolden.nl.

De meeste koninklijke onderscheidingen reikt de burgemeester uit tijdens de ‘Algemene Gelegenheid’, ook wel de ‘lintjesregen’ genoemd. Dit is meestal de laatste werkdag vóór Koningsdag. Voor de Lintjesregen van 2025 moet de aanvraag voor 1 juli 2024 binnen zijn. 

Gaat het om een uitreiking tijdens een andere gelegenheid dan rond Koningsdag, dan moet u het voorstel tenminste zes maanden van tevoren, gericht aan de gemeente te sturen. 

Het voorstelformulier en verdere informatie over Koninklijke onderscheidingen is ook te verkrijgen via de website van het Kapittel voor de Civiele Orden: www.lintjes.nl

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Vandaag gesloten

Openingstijden

Vandaag gesloten Morgen gesloten

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl

Verstuur een veilig bericht