Hebt u een afspraak in het gemeentehuis? Dan graag een mondkapje op. U kunt alleen langskomen op afspraak.

Aftrap campagne ‘Drenten voor elkaar’

Woensdag 7 oktober hebben de Drentse burgemeesters de aftrap verricht van de communicatie campagne ‘Drenten voor elkaar’. Ook de commissaris van de Koning is ambassadeur. Met deze campagne roepen de bestuurders alle Drenten op om samen sterk te blijven en zich aan de maatregelen te blijven houden. De campagne bestaat uit het uitdelen van paraplu’s en mondkapjes en het delen van persoonlijke redenen via de website www.drentenvoorelkaar.nl.

Burgemeester Roger de Groot

Aftrap

Op het gemeentehuis van Assen gaf de voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe,  Marco Out, een toelichting op de campagne en overhandigde hij als start van de campagne paraplu’s aan alle Drentse burgemeesters. Zij gaan deze verder verspreiden in hun gemeente. Marco Out: “We willen inwoners op een sympathieke manier herinneren aan de maatregelen en vooral waarom we het doen. Wij delen liever paraplu’s uit dan boetes”.

Drenten voor elkaar

De campagne is erop gericht om als Drenten samen sterk te blijven. Inwoners hebben allemaal hun eigen verhaal en reden waarom ze het corona virus en de maatregelen graag zien verdwijnen. Deze persoonlijke redenen worden gedeeld op de website www.drentenvoorelkaar.nl zodat zichtbaar wordt waar we het als Drenten voor doen.

Naast de lancering van de website worden vanaf volgende week paraplu’s en later ook mondkapjes beschikbaar gesteld. De paraplu’s helpen voorkomen dat mensen bij regen dicht op elkaar gaan staan op een schuilplek. De teksten op de paraplu wijzen op het Drentse naoberschap en zowel letterlijk als figuurlijk ruimte geven aan elkaar.

De komende periode worden meer positieve acties georganiseerd die inwoners herinneren aan de maatregelen. Ook wordt veel op veel plekken aandacht besteed aan de campagne en worden inwoners gemotiveerd hun motivatie achter te laten op de website. Vanaf vandaag kan dat al op www.drentenvoorelkaar.nl!

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Vandaag bereikbaar tot 16:30 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 16:00 uur Vanavond van 18:00 tot 20:00 uur Morgen van 08:30 tot 13:30 uur

Bezoekadres

Raadhuisstraat 2

7921 GD Zuidwolde

Postadres

Postbus 20

7920 AA Zuidwolde

gemeente@dewolden.nl